ידוע כי גירושים הם הליך קשה שלוקח זמן רב. לא צריך לחוות גירושים על בשרנו כדי לדעת עד כמה ההליך קשה, מספיק לשמוע את הדברים מאנשים שאנחנו מכירים כדי לדעת כמה סבלנות ואנרגיה ההליך דורש. במידה ויש ילדים הדבר נעשה עוד יותר מסובך, כי בני הזוג צריכים לשמור על יחסים טובים, אפילו אם רק מעל לפני השטח, כדי לחוס על הרגשות שלהם. כשעוברים את ההליך יש להכין הסכם גירושין ובתוכו צריך לפרט אודות נושאים שונים הנוגעים לילדים, כמו משמורת והסדרי ראיה.
רוב הזוגות שעוברים הליך גירושים הם זוגות שחשים שנאה אחד כלפי השני והם לא רוצים יותר לראות זה את זה. יחד עם זאת, כדי להכין הסכם גירושין צריכים בני הזוג לשאת ולתת זה עם זה על הסוגיות שצוינו. היות והם לא מצליחים להסתדר יחד, ובוודאי שלא יצליחו לנהל משא ומתן לגבי נושאים כואבים, כדאי להם להכין הסכם גירושין יחד עם עורכי דין ו/או מגשרים. אם באנשי מקצוע אלו ההליך כולו נעשה פשוט יותר, כיוון מדובר באנשים שמתמחים בהכנת הסכמים מסוג זה והם יודעים את כל מה שצריך לדעת אודות דיני משפחה וחובות וזכויות של כל אחד מהצדדים.
משמורת היא בין הסוגיות הקשות ביותר עליהן בני זוג צריכים לפרט בתוך הסכם גירושין ואין אפשרות להימנע ממנו. משמורת יכולה להינתן להורה אחד בלבד והיא יכולה להיות משותפת לשני ההורים. בעת שמגישים את ההסכם לבית המשפט לענייני משפחה ההסכם ייבחן תוך בדיקה שהנושא הוסדר באופן כזה שבא לטובת הילד. במידה ולא, בני הזוג יצטרכו לדון שוב בנושא, כיוון שבכל הליך גירושים הילד הוא הדבר הכי חשוב.
ישנם יתרונות וחסרונות לשני סוגי המשמורת. להיות חלק מרכזי ושווה בחייו של הילד, אבל המשמורת הזו לא מאפשרת קביעות ויציבות בחייו. משמורת הניתנת להורה אחד נותנת לילד את היציבות שהוא צריך, אך פוגעת במעמד שיש להורה השני בחייו. במידה והוחלט שרק אחד ההורים יקבל משמורת, ההורה השני זכאי להסדרי ראיה (כלומר, הוא ייפגש עם הילד מספר פעמים בשבוע), שייקבעו בהתאם לנסיבות. אם יש חשש שההורה שלא קיבל משמורת יפגע בילד, הוא יקבל מעט מאוד מפגשים והם יהיו בנוכחות עובד סוציאלי. אם אין חשש שההורה יפגע בילד, ההורה יקבל מפגשים נדיבים.
על אף שהילדים הם מרכז העניין, הליך גירושים הוא לא מגרש משחקים וצריך לנהל אותו בצורה האדיבה ביותר על מנת לשמור על רגשותיהם של הילדים. בני זוג שיעזרו במגשרים ועורכי דין יצליחו לשמור על רוחות קרות ולמנוע פגיעה בילדים.