מאפה מקרוני עם גבינות קשות
כבעל ניסיון אני יכול לומר לכם בביטחון שישנו אושר גדול הטמון בתהליך של הכנת גבינות בבית ואכילתן כפלטת גבינות או כמרכיבים במאכלים שונים. זהו שדרוג אמיתי לארוחה!
חומרים:
1 חבילת מקרוני
100 גרם גבינת ציאדר מגוררת
100 גרם גבינת פרובולונה מגוררת
100 גרם מוצרלה מגוררת
100 גרם גבינה פיקנטית כמו פיקורינו או מנטרי גיק
1 ביצה
1 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ביחד, מכניסים לתבנית משומנת בחמאה ואופים בטמפרטורה של 180 מעלות במשך 20 דקות.
גבינת מוצרלה וקישואים
חומרים:
2 קישואים זוקיני חתוכים לקוביות
1 בצל גדול קצוץ
6 עגבניות קצוצות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
מלח ופלפל שחור
200 גרם גבינת מוצרלה
אופן ההכנה:
ממיסים במחבט את החמאה, מוסיפים בצל ומטגנים. לאחר מכן מוסיפים את הזוקיני ואחרי 5-8 דקות מוסיפים את העגבניות והפלפל החריף. מתבלים.
מסדרים את התערובת בתבנית קרמיקה יפה ומעל מפזרים מוצרלה.
אופים למשך 20 דקות בתנור שחומם ל- 180 מעלות. לאחר מכן מפזרים פטרוזיליה או נענע קצוצה ומגישים.
חטיפי גבינת רוקפור
110 גרם חמאה
150 גרם גבינת רוקפור
180 גרם קמח
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
מערבבים במעבד מזון את החמאה, הקמח, גבינת הרוקפור והמלח. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. במידה והתערובת דביקה מוסיפים עוד קמח. מוציאים ומערבבים באופן ידני את האגוזים עם הבצק.
מכניסים למקרר ל-10 דקות.
מחלקים את הבצק ל-2.חלקים, משטחים אותו, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה אחת.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
חותכים את הבצק לעיגולים בקוטר של 2 סנטימטר.ועובי של 1/2 סנטימטר. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים למשך 10 דקות.
אנו ב"גבינות מהלב" מלמדים הכנת גבינות מכל הסוגים - גבינות לבנות, גבינות צהובות, גבינות עובש ועוד מגוון סוגים. לקבלת מתכוני גבינות ופרטים נוספים על הקורסים שלנו הנכם מוזמנים להתרשם מהאתר שלנו -
www.גבינות-מהלב.com