הקונדיטוריות הראשונות קמו לפני מאתיים שנה. לפני אלפי שנים רק המלכים והעשירים ביותר העסיקו אופים שיכינו עבורם מאפים מתוקים. התפתחות טכנולוגית יצרה ציוד לקונדיטוריות חדשניות ומגוון העוגיות והעוגות מאז רק הולך וגודל. היום ניתן להשתמש בהרבה מאוד חומרים ולאפשר צורות, מרקמים וצבעים שלא נראו מעולם. העוגיות יכולות להיות מלוחות או מתוקות אבל כולן מבוססות על קמח, ביצים וחמאה. ציוד לקונדיטוריות מערבב את כל המרכיבים כמו ווניל, ריבה, שוקולד, חלב, קקאו, פרג או דבש ומאפשר הכנה של פס ייצור בלחיצת כפתור. היום ניתן להשיג עוגיות בבתי קפה, מסעדות, קונדיטוריות, ואפילו ברשתות המזון.
סוגי בצק
הבצק הנפוץ ביותר בקונדיטוריות הוא בצק פריך. ציוד לקונדיטוריות מאפשר הכנה פשוטה מאוד של מגוון רחב של עוגיות ועוגות. ישנם מכונות קטנות המאפשרות הכנה גם בבית. ישנם בצקים שאי אפשר להכין בבית והמכשור שבקונדיטוריה ייעודי להכנתן. עוגות יבשות או עוגיות שוקולד דורשות טיפול מיוחד והשמירה על הטריות שלהן שונה. במאפיות ישנן מכונות שמרדדות את הבצק בצורה הנכונה, ועושות זאת לכמות גדולה של בצק. ישנן עוגות שמחייבות חיתוך נקי מאוד וביד הקונדיטור הפעולה איטית יותר. העוגיות הנמכרות ביותר בעולם הן שוקולד צ'יפס. העוגיות המיוחדות לארץ הן דווקא אוזני המן. בשני המקרים היה קשה יותר להכין אותם מבלי ציוד למאפיות שפועל על חשמל.
העוגית הכי אהובות:
· פלורנטין – עוגיות פלורנטין מתוקות מאוד וכוללות שוקולד מריר מומס שהתמצק יחד עם שבבי אגוזים ושקדים. מאוד מתוק ומאוד ממכר.
· עוגיות מרוקאיות – הבסיס שלהן הוא חמאה וסוכר. במקרים שונים אפשר להכין אותן בתוספת דבש, שקדים ואגוזים. בדרך כלל נהנים מהם אחרי הארוחה לצד משקה חם .
· אלפחורס – עוגיות אלה עשויות משני בסקוויטים ממותקים וביניהם ממרח ממרח קקאו, שוקולד או ריבה. עוגיות אלו נפוצות מאוד בשנים האחרונות.
· עוגיות מלוחות – דומות מאוד לעוגיות המרוקאיות מלבד העובדה שמשתמשים בהן במלח. הבצק קשה ומאוד משביע. מגישים לצד משקה חם ומתוק, בדרך כלל תה.
· עוגיות אגוזי לוט – מערבבים עוגיות חמאה מתוקות עם אגוזי לוט וקקאו ומפזרים רסיסי שקדים. העוגיות מתוקות מאוד ובריאות. ניתן לגרוס את השקדים באמצעות ציוד לקונדיטוריות ולא מומלץ בבית.
· תפוח עץ – העוגיות דומות לשוקולד צ'יפס אבל המילוי הוא ריבת תפוח עץ ולא שוקולד. ניתן להשתמש בקרם עוגיות, ריבה או קקאו.
· מקרון – מקורן של עוגיות המקרון בצרפת. ההכנה הינה עדינה ודורשות קונדיטור מיומן. מפזרים שבבי שקדים על פני המלילה ונזהרים מאוד בקיפול החלבון המוקצף. יש לאפות בטמפרטורה מדויקת לפרק זמן קבוע מראש.
לרוב נהנים מעוגיות בבוקר כשרוצים להכניס סוכר לגוף ולהתמלא באנרגיות בערב גם כן כדאי ליהנות מנפלאות הקונדיטוריה. נהוג לאכול עוגיות בליווי משקה מתוק כמו שוקו או לגוון בתה מר. היום, ניתן להפיץ עוגיות טריות ברחבי הארץ בזכות ציוד לקונדיטוריות שמאפשר אריזה אטומה.
נכתב על ידי דני גלעד מעצב עוגות ועוגיות. בכול יום אפשר ליהנות מטעמים של מאפים נפלאים. ציוד לקונדיטוריה מסייע מאוד להתחיל את הבוקר.