האינטרנט משפיע על הדרך שבה בני אדם חושבים וזוכרים, כך עולה ממחקר שפורסם לאחרונה באתר האינטרנט של מגזין Science. המחקר, אשר נושא את הכותרת Google Effects on Memory: Cognitive Consequences of Having Information at Our Fingertips, נוהל על ידי בטסי ספרו (Betsy Sparrow), פסיכולוגית מאוניברסיטת קולומביה, והוא מראה כי בני אדם נוטים שלא לזכור פרטים שהם יודעים שימצאו אותם ברשת.
המחקר כלל סדרת ניסויים שבהם השתתפו עשרות סטודנטים כדי לבדוק את מידת ההשפעה של האינטרנט של הזיכרון של בני האדם. באחד מהניסויים, בו השתתפו כ-60 סטודנטים מאוניברסיטת הרווארד, נאמר למשתתפים להקליד כ-40 פרטי טריוויה שונים למחשב. לחלק מהמשתמשים נאמר כי המידע יישמר במחשב ולחלק אחר נאמר כי המידע יימחק ממנו. אלו שידעו שהמידע יימחק זכרו טוב יותר את פרטי הטריוויה השונים.
בניסוי אחר, שנערך על כ-34 סטודנטים מאוניבריסטת קולומביה, הורו לסטודנטים לשמור את פרטי הטריוויה בתיקיות שונות במחשב. לאחר מכן, הוכיח הניסוי, כי הסטודנטים זכרו טוב יותר היכן נמצאים פרטי הטריוויה במחשב מאשר מה הם היו. כלומר, בני האדם זוכרים פחות פרטים ונוטים יותר לזכור היכן ניתן למצוא את הפרטים הללו.
לטענת מחברי המחקר, האינטרנט הולך והופך למעין זיכרון חיצוני שבו בני האדם משתמשים יותר ויותר כתוספת לזיכרון הפנימי שבמוח שלהם, ולמעשה, נוצר קשר סימביוטי בין המוח לאינטרנט, שככול הנראה יילך ויתחזק בעתיד.
לרגל חגיגת 20 שנה לפעילות פיסיאון, קובי מציע שורה של טיפים בדוקים ועובדים ליהנות מיותר זמן פנוי www.techmap/co/il/time
לטיפים וקיצורי דרך מעניינים בתחום המחשוב
למידע נוסף על קובי שפיבק Bsc., MBA - העורך הראשי של pCon בפייסבוק - www.facebook.com/pcon1
קובי שפיבק Bsc., MBA הוא העורך הראשי של תחקירי pCon ואתר pCon-line. כמי שעוסק במחשבים, על מכלול היבטיהם משנת 1976 וכן כמי שכתב וערך למעלה משמונה מאות תחקירים על כל היבטי המחשוב העיקריים, הוא נמנה על אותם אנשים בודדים בארץ ובעולם, שבאמת ובתמים, מבינים לאן הולך עולם המחשוב ומהן השלכותיו המידיות והעתידיות, על אנשים וארגונים. הוא גם פרסם מספר רב של מאמרים במרבית העיתונים הגדולים והמקצועיים, והופיע פעמים רבות בערוצי הטלוויזיה והרדיו המרכזיים. נכון להיום הוא מייעץ למרבית מנהלי המחשוב בארגונים המובילים בישראל, והוא נחשב בעיני רבים, לגורו של המחשוב העסקי.