קיש גבינות
חומרים ל-6 יחידות:
לבצק:
250 גרם קמח
קורט מלח
125 גרם חמאה
2 כפות מים קרים
מילוי:
250 גרם חמאה
20 גרם קמח
1/4 ליטר חלב
מלח, פלפל
50 גרם פטה מגוררת
200 גרם גבינה כחולה מגוררת
אפשר להוסיף 250 גרם תרד קצוץ ומטוגן קלות בחמאה.
אופן ההכנה:
מכניסים למיקסר ומערבבים קמח ומלח, מוסיפים חמאה חתוכה לחתיכות ולפי הצורך מוסיפים מים. מערבבים עד לקבלת כדור בצק.
מכניסים למקרר לשעתיים. מרדדים לעיגול בקוטר 23 ס"מ. משמנים את התבנית במעט חמאה ומרפדים בבצק תבנית לקישים. את הבצק הנותר שומרים לקישוט.
הכנת המלית: לוקחים מעט מהחמאה ומטגנים קלות את התרד. ממיסים את שאר החמאה בסיר, מוסיפים קמח, מערבבים ומוסיפים לסירוגין, תוך כדי ערבוב את החלב. לאחר מכן מוסיפים את הגבינות ועל להבה נמוכה ממיסים את אותן. מוסיפים את התרד.
יוצקים את התערובת על הבצק שבתבנית. מרדדים את הבצק הנותר לעלה, חותכים לרצועות ומניחים על הקיש.
אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, במשך 40 דקות.
מוציאים, נותנים למאפה להתגבש ומגישים.
לחמניות רוקפור
חומרים ל-8 יחידות:
8 לחמניות קטנות
100 גרם רוקפור
100 גרם גבינת קוטג'
2 כפות חלב
50 גרם שמנת מתוקה
מלח, פלפל
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מסירים את החלק העליון של הלחמנייה. מרוקנים חלק מהפנים של הלחמנייה.
מועכים את הגבינות, מוסיפים חלב, שמנת, מלח, פלפל ופטרוזיליה.
ממלאים את הלחמניות בתערובת הגבינות ומניחים מעל את המכסה של הלחמנייה .
אופים 5-10 דקות בטמפרטורה של 150 מעלות. ניתן להגיש גם קר.
כעת לאחר שפרטנו בפניכם כיצד מכינים את שני המאכלים הללו אנו מקווים שלא תהססו להכין גבינות כחולות ולעשות בהן שימוש ראוי במאכלים שונים.
אצלנו ב"גבינות מהלב" תוכלו ללמוד הכנת גבינות לבנות,צהובות, עובש וכל סוג אחר של גבינה המוכר לכם. לקבלת מתכוני גבינות ופרטים נוספים על הקורסים שלנו תוכלו להתרשם מהאתר שלנו: