Haiti - האיטי
מספר התושבים:
עיר בירה:
שטח:
מספר התושבים העוסקים בקפה:
נפח ייצוא קפה לשנת 2003:
סוגי הקפה:
סיפור על הקפה בהאיטי
הזנים הטובים ביותר הינם אלה הגדלים בגובה בינוני ומעובדים בשיטה הרטובה. רכים,מתוקים ובעלי טעם עשיר מעט חומציים במידה נכונה ודומים לאלה של הג`אמייקה. הסוגים הפחות טובים גדלים בטיפול פחות קפדני ומשמשים לקלייה חזקה (כהה) באירופה.התחלת הגידול ב-1715 נחשב לוותיק ביותר.
הקפה מהונדורס
מתוך הספר מדריך הקפה של שלמה שטרן, (עמ` 95)
הונדורס במרכז אמריקה היא מדינה קטנה יחסית עם 6.5 מליון תושבי ולמרות זאת היא מצליחה ליהיות במקום 9 בעולם בתפוקת הקפה שלה. הונדורס היא אחת המדינות העניות במרכז אמריקה ורק הערביקה שלה המיוצאת לכל העולם מאפשרת להם לשפר את המצב הכלכלי שלהם. הקפה מהונדורס מאופיין ע"י גובה וככל שהגידול גבוה יותר הקפה נחשב איכותי יותר. בשנת 1998 הכה בהונדורס הוריקן מיטש שגרם לנזק גדול למטעים והרס של כחצי מליון שקי קפה. בינתיים הונדורס התאוששה וממשלת הונדורס עושה מאמצים לשפר את התנובה ואיכותה.
הקפה שהבאנו דרך איגוד ה-COEX COFFEE International הוא ערביקה שעברה עיבוד בשיטה הרטובה, הקפה מוגדר כ- HG/EP שמשמעותו
גידול הקפה בגבהים בין 900 ל-1100 מטר (High Grown),
והתאמתו לתקן האירופאי (European Preparation ).
לגבי פרופיל הקלייה, מכיוון שהקפה מהונדורס נחשב לבעל חומציות נמוכה ישנו שוני בינו לבין יתר זני הקפה המגיעים ממרכז אמריקה, מכיוון שגם הארומה שלו אינה דומיננטית, הקפה מתאים לתערובות אספרסו ולא לשתיה חד-זנית.
הקליה המועדפת Full City ל- Full City+.
להעמקת הידע בסוגי הקפה מהונדורס והסברים מורחבים לגבי אופן הקליה, מומלץ לקרוא את המאמר באתר sweetmarias .
שאול רובין