אני מאד אוהבת כרובית ושמחה לאכול ממנה בכל צורה ודרך. לכן כשהבנתי שאפשר להכין פירה מכרובית שמחתי ביותר!
זו תוספת נפלאה לכל מנה- בשרית או צמחונית ודרך מצויינת להמנע מתפו"א לאלו המעוניינים בכך.
המתכון פשוט ביותר וניתן להכינו כפי שהוא, או לשלב את הכרובית עם ירק אחר (כן, גם עם תפו"א).
חומרים
2 כרוביות גדולות
חמאה
מלח, פלפל
אופן ההכנה
מבשלים את הכרוביות במעט מים, או מאדים.
כשהן מתרככות מוסיפים 2-3 כפות חמאה.
מתבלים במלח ובתבלינים בהם מעוניינים (פלפל שחור, שום וכיד הדמיון)
ומועכים!
אפשרויות לשדרוג: עלים ירוקים למיניהם, בצל מטוגן קלות, פרמזן מגורדת מעל.
במקום החמאה, אפשר שמן זית או שמן קוקוס.
אפשר לשלב עם בטטה, אפונה או כל ירק מעוך אחר.
ורד לב היא נטורופתית N.D., יועצת הנקה מוסמכת IBCLC ואם ל-3. עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה, בשילוב עם אבחון אירידיולוגי, עבודת מודעות ועוד. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור. מקיימת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד). מרצה בנושאי נטורופתיה, תזונה והנקה במכללת "מהות" לרפואה משלימה ובהכשרות מקצועיות של תחומי ההריון והלידה. מדריכה בליגת לה לצ'ה ישראל. חברה ב"אגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית" וב"איגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות". כותבת מאמרים רבים בנושאים אלו. במשך שנים ניהלה פורומים שונים בנושאי נטורופתיה, הריון ולידה, הנקה ותזונה וכעת מנהלת את: פורום "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 ואת "המטבח הפתוח של ורד לב" בפייסבוק http://www.facebook.com/vered.leb?ref=profile#/group.php?gid=296205795006&ref=mf ליצירת קשר: 052-8527755 href="mailto:veredudu@013.net.ilveredudu@013.net.il">">veredudu@013.net.il