כיום מספר גדול מאוד של אנשים עורכים כתב צוואה אשר מגדיר בדיוק את אופן חלוקתה של הירושה גם אם הם צעירים ובריאים והם לא חוששים לחייהם. כאשר עושים כתב צוואה שמגדיר את חלוקתה של ירושה אצל עורך דין אשר את הכתוב מביאים אל בית המשפט לענייני משפחה על מנת שהוא יאשר זאת בשביל שכתב צוואה יהיה חוקי ובר יישום.
כאשר עושים כתב צוואה מבטיחים בכך מי יירש מה ומתי בעצם בעת כתיבת צוואה אתה מחליט מה יקרה עם ירושה לאחר מותך ובכך אתה מחליט למי לעזור עם נתינתה של ירושה. האם נרצה לתת את הרכוש לחבר או לחברה, לבן או לבת זוג, למשפחה, לשכנים ועוד.
כתב צוואה, הינו הסכם חתום אשר אישר אותו נוטריון או עורך דין או אצל בית המשפט לענייני משפחה. כתוצאה מכך כל שינוי בצוואה יהיה חייב לעבור את אישורו של נוטריון. ולאחר מכן את אישורו של בית המשפט לענייני משפחה.
כאשר כותב הצוואה בעודו בחיים והוא מעוניין לשנות את אופן חלוקתה של ירושה. מסיבת גירושין או מכל סיבה אחרת שיחליט כותב הצוואה הוא יכול לשנותה בתנאי כי בסיום השינוי הוא יביא את הצוואה החדשה לאישור של בית המשפט לענייני משפחה. במצבים אשר בהם בית המשפט לענייני משפחה חושב כי חל שינוי בכתב צוואה ובאופן חלוקת רכוש כיוון שהכריחו בכוח את כותב הצוואה לשנותה, או כי הצוואה לא נחשבת כחוקית במצבים אילו בית המשפט לענייני משפחה יכול לשנות את הצוואה או אפילו לא לכבדה ולבטל אותה לחלוטין. החוק קובע כי אם צוואה התבטלה או לא נכתב החוק של ירושה ייכנס לתוקף באופן מידי הירושה ורכושו של הנפטר יחולק בין בני המשפחה אופן חלוקת הרכוש תהיה לפי קרבת הדם של היורשים למת.
קיימים מצבים של גירושין במקרים אילו בני הזוג ישאירו את כל רכושם לבת זוגתם החדשה או שהם יחלקו את הירושה בין הילדים כיוון שאף אחד לא ירצה לתת לגרוש או לגרושתו חלק מן רכושו בעת המוות.
מעיין זלי