שנת 2011 מביאה אתגרים חדשים עבור בעלי העסקים אומנם לא מדובר במיתון לפי הגדרה אבל בהאטה כלכלית לעומת שנים קודמות. אחת ההגדרות למיתון היא כאשר יש צמיחה שלילית של שני רבעונים ברצף וכאמור במדינת ישראל הייתה צמיחה שלילית רק פעם אחת בכול ההיסטוריה, בשנת 2002. השנה רואים ירידה בשיעור הצמיחה במדינה, וירידה בצריכה. בעלי עסקים צריכים להתמודד עם הירידה במכירות ומנסים להיערך עם עודפי כסף בקופה ובהון העצמי.
גיוס כספים
הבנקים נוקטים במשנה זהירות בעקבות המשבר, ועדת גלאי 2 הורתה על יחס הלימות הון גבוה שעלה מ 8% ל 12%. יחס הלימות הון או יחס הון מזערי בשמו השני מצביעה על כמות הכסף המינימאלית שצריך להחזיק בפיקדונות והון עצמי לעומת הלוואות. למעשה העלאת היחס מצביעה על עליה בעלות ההלוואות עבור הבנק. אם מצרפים את הנתון הזה למצב שהיה במשבר של הלוואות רבות שנמצאו בחדלות פירעון אפשר להבין את עמדת הבנקים שמקשיחים תנאים להלוואות לעסקים. מגמה נוספת הינה מעבר של הבנקים להגברת פעילות בשוק של משקי הבית, מה שמקטין את הנכונות שלהם להתגמש עם עסקים.
יעוץ פיננסיעל בית עסק לתכנן את הוצאותיו במשנה זהירות ולהימנע ממצבים של בעיות נזילות. צריך להכיר בכך שהבנקים ידרשו בטחונות קנייניות רבות יותר וגם שלא ימהרו להכיר במלאי כבטוחה ולממן אותו. הם הגיעו למסקנה שקשה ליצור שיעבוד שוטף על מלאי היות וזהו אחד הדברים שיורד הערך שלהם כאשר חברה נופלת. מהזווית של הבעלים או ההנהלה צריך להקצות בטחונות אחרים. האפשרות של מימון על ידי ספקים גם היא קורצת, עם זאת צריך לעשות תחשיב מדויק של גובה האשראי, כלומר מה גובה ההנחה שאנו מקבלים על תשלום במזומן.
השקעה בחברות
כאשר משקיעים בחברה הדבר יכול להיעשות על ידי הלוואת בעלים ועל ידי השקעה בהון העצמי. היתרון מבחינת הבעלים בהלוואת בעלים הוא שהם יכולים לקבל את הכסף בעת חדלות פירעון של החברה ולהיחשב נושים. במקרה של השקעה בהון עצמי, הבעלים יהיו אחרונים לראות את הכסף במקרה של חדלות פירעון. אבל הבנקים ומשקיעים אחרים ישמחו יותר עם ישקיעו בהון העצמי כי זה מראה על אמון בחברה.
איל אלדר