עצירות
כמעט כולם סובלים מעצירות בזמן נסיעה, אחרי לחץ וניתוחים, אך אם הדבר חוזר על עצמו במשך חודשים או שנים זו מחלה.
במדינות המערב המפותחות עד 10% מהאוכלוסיה סובלים מעצירות כרונית קשה. נשים סובלות ממחלה זו פי 3 מגברים. עם הגיל, שכיחות של זה עולה כי מעי של אנשים קשישים הופך להיות "עצלן".
מה גורם לעצירות? העדרותם של פירות וירקות בדיאטה היומיומית, סיבים תזונתיים, דגנים, לחם שחור, כל זה מונע תנועה טבעית של המעי. בהרגלי אכילה של האדם המודרני ישנו הרבה אוכל "קל" שלא גורם למעיים לעבוד כמו שצריך וגורם לעצירות, כגון: לחם לבן, מרקים, שומנים מהחי וחלבונים (דגים, ביצים, חמאה). חשוב לציין שגם "פאסט פוד" וכריכים למיניהם, כגון: המבורגרים, נקניקיות וכו' גם הם גורמים לעצירות.
חשיבות רבה יש לתנאים בהם הנכם סועדים, האווירה אמורה להיות רגועה ונעימה, צריך לאכול לאט, ללעוס ביסודיות את המזון ולא לבלוע חתיכות שלמות. חובה לשתות הרבה נוזלים, לפחות 1.5- 2 ליטר ביום.
המלצות:
להפסיק לקחת כדורים משלשלים ותה טיבטי, אשר מונעים את שיקום המעיים.
לאכול כל יום ארוחת בוקר, צהרים וערב. המזון צריך להיות עשיר בסיבים, ירקות טריים ומבושלים (המלצה מיוחדת לסלק), פירות יער (משמשים, שזיפים, תאנים), דייסות עשויות מחיטה, שיבולת שועל.
מזון משלשל: שמן צמחי (חמניות, תירס, זיתים), מוצרי חלב (יוגורט, חמאה). להמריץ את המעיים ניתן על ידי שתיית כוס מים על בטן ריקה.
אדם בריא יוצר בממוצע כ100-200 גרם צואה במשך 24 שעות, סטייה מכלל זה -עצירות בדרגה כזו או אחרת.
היתרון העיקרי של הכותב, הוא לדעת מה לא צריך לכתוב.