לדים הנם נורות קטנות, אשר אינן משתמשות בחוטים כדי להפיק אור, כפי שעושות נורות מהדור הישן. מסיבה זו, אורך החיים של נורת לד הוא ארוך בהרבה מאורך חייה של נורה אחרת, משום שאין שום חוט שיכול להישרף. נורות מסוגים שונים נוטות להיות גדולות הרבה יותר מנורות לדים עקב החוטים שלהן, שחייבים להיות ארוזים בוואקום בתוך הנורה.
בתחילה, כאשר נורות לדים יוצרו ללא תווי תקן, היצרנים טענו כי נורת לד מחזיקה מעמד 100,000 שעות- מבלי שיערכו בדיקות בנושא. בעקבות ההגזמה הזאת שהייתה ברורה לכולם, נרתעו אנשים מקניית לדים. אולם כיום, קיימים תווי תקן קשוחים בתחום, ומבדקים מדעיים נערכו בנושא. המחקרים הראו שכל נורת לד בודדה יכולה להחזיק מעמד במשך 50,000 שעות- וגם מספר זה הוא מדהים!
אורך חייה של נורת לד מחושב בדרך כלל על ידי הנקודה שבה האור של הנורה פחת ב-70% מהאור שהיא נהגה לייצר. כלומר- אורך החיים המצויין על האריזות של לדים אינו מציין את משך הזמן הכולל שהנורה תשרוד, אלא את משך הזמן בו נורת לד זו תיתן את מלוא האור שהיא מסוגלת לתת. נורת לד עשוייה להמשיך ולתת אור במשך אלפי שעות נוספות לאחר ש"תאריך התפוגה" שלה יגיע. בניגוד לנורות מהדור הישן, שנוהגות להודיע קבל עם ועדה שהן לא מעוניינות יותר בנתינת אור- על ידי הישרפותן בפיצוץ קטן, נדיר ביותר שנורות לדים יישרפו. במקום זאת, נורת לד פשוט דועכת בשקט, ומאפשרת לבעליה די זמן בשביל לקנות נורה חדשה, בזמנם הפנוי ולא ברגע המדוייק של "מותה".
בתחילה, נהגו אנשים לאמר שאינם מתקינים לדים בביתם, משום שהם מספקים אור קר. עם זאת, ניתן למצוא כיום גם נורת לד המספקת אור חם, בדומה לאור של נורה רגילה. באופן כללי, ניתן לאמר שכדאי להשתמש באור חם יותר בתוך הבית, ובאור קר יותר מחוצה לו. בתוך הבית, אור חם נותן תחושה חמימה וביתית יותר, ולא מעניק לבית תחושה של כיתת בית-ספר או של משרד. ואילו מחוץ לבית, עדיף להתקין נורת לד הנותנת אור לבן, המאפשר לעיניים לראות טוב יותר בחושך. נורת לד בעלת אור לבן היא מצויינת גם במקומות בהם יש צורך בהבלטת צבעים אחרים, כמו בחלונות ראווה, חנויות בגדים, גלריות וכדומה.
ישנם מקומות רבים בהם ניתן לקנות לדים. הבעייה היא לזהות את איכותן של הנורות ולדעת איזו נורת לד הכי כדאי לקנות. דרך מהירה לעשות זאת היא לחשב את הוואטים של הנורה, או במילים פשוטות יותר- את הכמות הסופית של אור שתקבלו מכל נורת לד, לעומת כמות החשמל שתצרוך כל נורה. חישוב זה אולי נשמע מסובך, בעיקר לאלה מאיתנו שסולדים מכל דבר הכולל מספרים ופעולות חשבון, אך למעשה הוא נעשה פשוט על ידי חלוקת הוולטים של הנורה במספר הלומנים המצויינים עליה (יחידות המדידה המודדות אור). כלתוצאה של מעל ל-50 היא בסדר. תוצאה של 75 היא טובה מאוד, ואילו תוצאה של 100 היא מצויינת. התרגיל הפשוט הזה בעצם יעזור לכם להבין מהי נורת הלד החסכונית ביותר עבורכם, שהרי אחת ממטרותיה הברורות ביותר של נורת לד היא חיסכון בחשמל.
אביב יועצים ייעוץ שיווקי קידום בגוגל