אחוז הגירושין בישראל עומד כיום על כ- 27%. כלומר, ניתן לומר שבין רבע לשליש מהזוגות שנישאים היום בישראל ? יתגרשו. כמו כן, כ- 96% מהזוגות בישראל הנם זוגות נשואים כאשר 4% הנותרים הנם זוגות החיים יחד ללא נישואין.
מודגש כי הלשכה מרכזית לסטטיסטיקה מבצעת מחקר מקיף מדי שנה על אחוז הגירושין בישראל בהתפלגות על פני שנות נישואין ואת הסיבות הרווחות לפירוק התא המשפחתי. סטטיסטיקות גירושין נמדדות מזה שנים רבות, ויש עליה מתמדת במספר המתגרשים מדי שנה.
בהינתן נתונים אלה, זוגות רבים בישראל אשר נישואיהם עלו על השרטון שואלים עצמם מה היא הדרך הנכונה להתגרש?
כיצד אוכל לעמוד על זכויותיי בדרך הטובה והיעילה ביותר?
כיצד אדאג לילדי שלא יפגעו בתוצאה מהגירושין ?
המציאות המשפטית בישראל בנושא דיני המשפחה הנה מורכבת וסבוכה. בישראל, סמכויות השפיטה בעניינים של דיני משפחה נחלקות בין שתי ערכאות משפטיות: בית הדין הרבני ובית המשפט לענייני משפחה. לעתים לבית המשפט לענייני משפחה תהיה סמכות ייחודית בנושא מסוים (כלומר, רק לו ניתנת סמכות הדיון באותו עניין), לעתים סמכות מקבילה (ניתנת סמכות דיון בעניין לבית המשפט וגם לבית הדין הרבני) ולעתים מדובר סמכות ברירה (כלומר, אחד מבני הזוג רשאי לבחור את הערכאה המתאימה בעיניו שתדון בעניינו).
בעקבות המצב המשפטי שתואר לעיל, במקרים רבים הדין הדתי והדין האזרחי מתנגשים. על פי החוק, אנו מחויבים לדין דתי במקרים מסוימים ולדין אזרחי-חילוני במקרים אחרים. בעיה נוספת היא שהדיינים בבית הדין הם לרוב מומחים במשפט העברי, אין להם חובת הכשרה במשפט האזרחי ולכן התחום הזה חלש אצל רובם. לצד זאת, אצל מרבית השופטים והשופטות תחום המשפט העברי יחסית חלש.
למרוץ הסמכויות בין הערכאות השיפוטיות השונות, שבא לידי ביטוי מי מבני הזוג שמתכננים להתגרש יגיש ראשון את התביעות ולאן, וזה על מנת לתפוס סמכות ראשון יש משמעות גדולה בתכנון אסטרטגית גירושין.
אסטרטגית גירושין מיטבית מאפשר פעמים רבות לסיים את הליך הגירושין במהירות רבה תוך שימוש בהליכים של גישור גירושין, משא ומתן בין עורכי הדין של הצדדים במטרה להגיע להסכם גירושין ואף הליך בוררות כזה או אחר.
כהמשך למאמר משרד עורכי הדין גירושין קרט ושות' יצר סט כלים למתגרשים, שיספק לכם את הכלים והידע הדרושים לכם. להורדת המתנה: www.Karat-Law.com/Tools
בברכה עו"ד יצחק-ארז קרט ? עורך דין גירושין מומחה נכסי קריירה.
קרט ושות' ? עורכי דין גירושין מנהלי פורום גירושין באינטרנט