מעט על PHP
שפת PHP בנויה על בסיס סקריפטים, בצד השרת. מה זה צד שרת?קוד המופעל על גבי שרת אינטרנט כלשהו (גם לינוקס).
ראשי התבות של PHP: PHP Hypertext Preprocessor.
הרבה מאד אתרים ומערכות בנויים על PHP, שהיא אחת משפות צד השרת הפופולריות בעולם. כמובן, שתוך כדי כך ניתן לתכנת על בסיסה פיתוח אתרים שלמים מאפס, שלא כמו אתרים המבוססים על וורדפרס, ג'ומלה או דרופל. מערכות כמו וורדפרס, ג'ומלה ודרופל הן מערכות שכתובות בשפת PHP. אך הן תבניתיות ומקורן בצרכי משתמש והקלה בביצועים. אתרים גדולים נוספים שמשתמשים ב-PHP הם ויקיפדיה, יאהו וכמובן פייסבוק.
מאחורי PHP מגרסא מסויימת, עומדת חברה ישראלית בשם ZEND.
על מנת להתחיל ללמוד PHP אנו צריכים להבין היכן היא רצה ולמה בדיוק צריך אותה.
עמוד אינטרנט מורכב בעיקר מ-HTML, תמונות, JAVASCRIPT ורכיבים נוספים (כמו קבצי וידאו ואודיו). בעוד דף אינטרנט אחד קל לבנות, קשה יותר לבנות כמה וכמה עמודי אינטרנט כשמדובר על פיתוח אתר. יש לחשוב למשל על אתר כמו וואלה שמכיל מאות דפים, ברור שזו תהיה עבודה קשה ורצופת תלאות ליצור דף HTML באופן ידני בכל פעם שרוצים להוסיף תת תפריט כלשהו. גם אם אנו רוצים להוסיף באנר לאתר או רכיב אחר כלשהו, אנו נצטרך לעשות שינויים ידניים באלפי קבצים, מה שלא בא בחשבון.
PHP נוצרה להקל במצבים אלו. כשגולש נכנס לאתר, התוכנה יוצרת מחדש בכל פעם את דף ה-HTML שהוא רוצה להכנס אליו. כיוון שהיצירה היא דינמית (לפי צרכי הגולש), פיתוח אתרים שמבוססים על PHP נקראים אתרים דינמיים.
כאשר גולשים לאתר שאינו דינאמי, מקלידים את כתובתו בדפדפן ו'נכנסים' לאתר, האתר מחזיר לנו קובץ HTML שמוצג על הדפדפן.
כאשר אנו גולשים לאתר דינאמי, אנו מקלידים את כתובת האתר בדפדפן ו'נכנסים' לאתר, האתר מריץ קוד PHP שיוצר את קובץ ה-HTML. קובץ ה-HTML הזה מוצג על הדפדפן.
שפת PHP רצה על שרת אינטרנט. אם יוצרים קובץ PHP ומנסים לפתוח אותו עם הדפדפן, דבר לא יקרה, כיוון שהמחשב שלי לא מריץ PHP. על מנת לבדוק את קוד ה-PHP שכתבנו, אנחנו נדרשים להתקין PHP על המחשב או השרת. אם מעלים את קוד ה-PHP לשרת אינטרנט פעיל, נצטרך לדאוג ש-PHP מותקנת עליו. ניתן להתקין PHP על מחשב שיש עליו מערכת הפעלה חלונות או על מחשב שיש עליו מערכת הפעלה מבוססת לינוקס.
אם כך, PHP הינה יכולת כתיבת אתרים בצורה דינאמית והכרחית באתרים מתעדכנים.