קליית קפה
כמה מילים על קליה ביתית
פולים ירוקים עכשיו! או למה לקנות פולים לא קלויים -
הסיסמא שלנו קולי הקפה הביתי היא:
you don´t buy your bread toasted
?why buy your beans roasted
למה נעדיף קליית קפה בבית על פני קניית פולי קפה קלויים -
1.לאחר הקלייה הקפה מאבד את הטעם והארומה תוך שבעה ימים.
לעומת זו פולי קפה נשארים טריים במשך שנתיים עד שלוש שנים.
2.על ידי קלייה בבית אתה קובע את הטעם של הקפה שאותו אתה אוהב.
על ידי יצירת תערובות שונות עם זנים שונים הטעם משתנה ,אתה קובע איזה קפה תשתה.
3.המחיר של פולי קפה ירוקים זול עד 75% מהמחיר של פולי קפה קלויים.
4.חנויות קפה המובחרות בעולם ממליצות על טעמים וארומה של קפה קלוי טרי. עכשיו
גם אתה יכול!
לעיתים אתה קונה פולי קפה קלויים ארוזים שיוצרו לפני מספר חודשים בחו"ל
ויובאו לארץ כאשר גם הטעם וגם הארומה נעלמו ונישאר רק שם היצרן בחו"ל.
בעזרת הקולה-קפה ניתן להגיע לאיכויות קלייה של חנויות קפה מתמחות ואף מעבר לזה.
ניתן להרכיב תערובות קפה יחודיות על ידי קלייה של מספר זנים של פולי קפה ירוקים .
סוגי הזנים והמשקל של כל זן יחד עם זמן הקלייה לכל זן אלו הן הסודות השמורים ביותר של תעשיית הקפה .
מהיום כל אחד יכול להכין לעצמו תערובת על-פי טעמו.
כמה מילים על קליה ביתית
פולים ירוקים עכשיו! או למה לקנות פולים לא קלויים -
הסיסמא שלנו קולי הקפה הביתי היא:
you don´t buy your bread toasted
?why buy your beans roasted
למה נעדיף קליית קפה בבית על פני קניית פולי קפה קלויים -
1.לאחר הקלייה הקפה מאבד את הטעם והארומה תוך שבעה ימים.
לעומת זו פולי קפה נשארים טריים במשך שנתיים עד שלוש שנים.
2.על ידי קלייה בבית אתה קובע את הטעם של הקפה שאותו אתה אוהב.
על ידי יצירת תערובות שונות עם זנים שונים הטעם משתנה ,אתה קובע איזה קפה תשתה.
3.המחיר של פולי קפה ירוקים זול עד 75% מהמחיר של פולי קפה קלויים.
4.חנויות קפה המובחרות בעולם ממליצות על טעמים וארומה של קפה קלוי טרי. עכשיו
גם אתה יכול!
לעיתים אתה קונה פולי קפה קלויים ארוזים שיוצרו לפני מספר חודשים בחו"ל
ויובאו לארץ כאשר גם הטעם וגם הארומה נעלמו ונישאר רק שם היצרן בחו"ל.
בעזרת הקולה-קפה ניתן להגיע לאיכויות קלייה של חנויות קפה מתמחות ואף מעבר לזה.
ניתן להרכיב תערובות קפה יחודיות על ידי קלייה של מספר זנים של פולי קפה ירוקים .
סוגי הזנים והמשקל של כל זן יחד עם זמן הקלייה לכל זן אלו הן הסודות השמורים ביותר של תעשיית הקפה .
מהיום כל אחד יכול להכין לעצמו תערובת על-פי טעמו.
שאול רובין