מהי תביעה בנושא רשלנות רפואית והאם כדאי להעזר בשרותיו של עורך דין?
תביעה בנושא רשלנות רפואית - הסבר כללי
כאשר מגישים תביעה בנושא רשלנות רפואית, בעצם תובעים פיצוי לגבי נזק שנגרם למטופל במסגרת של טיפול רפואי רשלני. אך כמובן יש להוכיח בתביעה שאכן המטופל קיבל טיפול שעונה לקריטריונים של רשלנות רפואית.
צריך לזכור שלא כל טעות בטיפול רפואי היא בהכרח רשלנות.
עורך דין רשלנות רפואית ינסה, במסגרת התביעה בבית המשפט, להוכיח כי אותו גורם מטפל אכן נתן טיפול רפואי רשלני שלא עמד בקריטריונים אשר הוגדרו לטיפול הספציפי ולזהירות הנדרשת במסגרת הטיפול.
כמובן שעליו גם להוכיח בבית המשפט שקיים קשר ישיר בין אותו טיפול, שנטען לגביו שהוא רשלני, לבין נזקים שהמטופל טוען שנגרמו לו.
מי יכול להגיש תביעה בנושא רשלנות רפואית?
קודם כל כמובן המטופל עצמו שלו נגרם הנזק כתוצאה מהטיפול.
מוטבים של המטופל – ילדים, הורים, בן זוג. למשל במקרה שהמטופל נפטר כתוצאה מהטיפול הרשלני.
אם הנפגע הוא קטין יוכלו הוריו להגיש תביעה בשמו.
אפשר לתבוע כל גורם העוסק ברפואה:
בית החולים שבו בוצע הטיפול, את הרופא המטפל, את קופת החולים שבבעלותה בית החולים וכמובן את חברת הביטוח אשר ביטחה את המטופל והמוטבים שלו.
עורך דין רשלנות רפואית - האם כדאי להעזר בשרותיו?
גם אם בוחרים שלא להיות מיוצגים על ידי עורך דין בבית המשפט, עדיף לפחות להתייעץ איתו לפני הגשת התביעה וזאת כדי לקבל הסבר מעמיק לגבי הנושא.
במידה ואין לכם את הזמן הדרוש להתעמק בנושא ובמקרים בהם המטופל מתקשה לתפקד כתוצאה מהטיפול הרשלני, עדיף שתעזרו בשרותיו של עורך דין רשלנות רפואית שייצג אתכם בבית המשפט בצורה מקצועית, כך שתוכלו להיות שקטים ולהתפנות לטיפול רפואי משקם או לתמוך במטופל שזקוק לכם כעת.
בכל מקרה כדאי לקרוא מידע מקדים באינטרנט ולחפש עורך דין רשלנות רפואית מומחה ובעל ניסיון משפטי.
מאמרים מקצועיים אודות עורכי דין ותחומי התמחותם השונים.