פסטה עם גבינות
חומרים:
1 חבילה פסטה קונכיות
1 כף שמן צמחי
1 בצל קטן קצוץ
1 פלפל כתום פרוס דק
2 שיני שום כתוש
1 כוס עגבניות מרוסקות
1 כוס שמנת מתוקה
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם גבינת רוקפור מגוררת
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח
אופן ההכנה:
מרתיחים מים עם מלח ושמן ומוסיפים את הפסטה. מבשלים את הפסטה וכשהיא רכה מסננים.
מטגנים בשמן את הבצל, הפלפל והשום. מוסיפים את השמנת, הפלפל, המלח ומוסיפים את הפסטה. מורידים מהאש, מפזרים מלמעלה גבינת פרמזן, גבינת רוקפור, פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
סלט גבינות ועגבניות
חומרים:
1 קילוגרם עגבניות
1 בצל סגול
1 שן שום
1/2 כוס פטרוזיליה
מלח ופלפל
2 כפות חומץ בלסמי
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס עירית
200 גרם גבינת פטה
50 גרם גבינה פיקנטית
אופן ההכנה:
חוצים את העגבניות ל-2 , מוציאים את הגרעינים, וחותכים לקוביות, מקצצים את הבצל לקוביות. מקצצים את העירית והפטרוזיליה ומערבבים הכול יחד.
את גבינת הפטה חותכים לקוביות, מערבבים הכול יחד ומוסיפים שמן, חומץ בלסמי, מלח, פלפל, גבינה פטה ומלמעלה בעזרת קולפן מפזרים גבינה פיקנטית.
סלט גבינות וזוקיני
חומרים:
4 קישואים זוקיני
1 בצל
200 גרם פסטה פנה
פלפל שחור, מלח
100 גרם גבינת פרומעז
200 גרם גבינות קשות פיקנטיות או גבינת פרמזן
1 כוס אגוזי מלך קלועים ומקוצצים
1/2 כוס בזיליקום קצוץ
1 שן שום מעוכה
שמן זית
אופן ההכנה:
חותכים את הבצל והזוקיני לקוביות. מסדרים על גבי תבנית אפיה, מזלפים שמן זית על הירקות ואופים בחום של 200 מעלות במשך כ- 40 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. מקררים.
ממלאים סיר במים ומעט מלח. כשהמים רותחים יש להוסיף את הפסטה ולבשלה עד שהיא נהיית רכה. מסננים ושומרים כוס מהמי פסטה. מערבבים את מי הפסטה עם גבינת פרומעז, עד לקבלת רוטב סמיך.
מגרדים את שאר הגבינות על פומפייה.
מערבבים את כל החומרים יחד ומתבלים לפי הטעם.
אצלנו ב"גבינות מהלב" ניתן ללמוד הכנת גבינות מכל הסוגים. לקבלת מתכוני גבינות נוספים ומידע על הקורסים שאנו מעבירים הנכם מוזמנים לעיין באתר שלנו - גבינות מהלב