בחברה המסורתית הסינית, כך מגלה אישה שנוסעת לטיולי נשים – לנשים היה שם סידורי קבוע, לפי הסדר במשפחה – ולא שם פרטי ושם משפחה. זה בלתי נתפס היום. לאחר נישואיה המוקדמים הייתה מקבלת את שם בעלה, שרכש אותה. התפקיד הנשי בסין המסורתית, יגלו נוסעות לטיולי נשים, הוא להיות אם ורעיה. זהו. תפקידיה של האישה הוא לכבד את הוריה ואת בעלה. היא חייבת לציית לכל אלו ולקיים את מצוותם. היא צריכה לטפל בהוריה, בבעלה ובהוריו שהזדקנו. אם היה מקרה מוות כמו רצח – עליה לנקום את העוול. לאחר המוות עליה היה להקים בקתה ליד הקבר ולהתאבל.
מעט מאד נשים בשושלות המוקדמות התמרדו והתגרשו, אבל זה היה קיים ויש לכך תיעוד ספרותי – וגם במוזיאונים שתוכלו לבקר בהם במסגרת טיולי נשים.
אישה נשואה בסין העממית הקדומהכמובן שתפקיד האישה ומעמדה נקבע לפי מעמד אביה ובעלה. בסין יש חשיבות לנישואין – ולכן משמעות גם במעמדה ותפקידה של האישה והרעיה. האישה חייבת להינשא בחברה הסינית. המשפחה היא זו שהגדירה את המעמד החברתי והמשפטי של האישה. שדכנית היא זו שמצוותת בגיל צעיר בין בני הזוג – והחיזור והנדוניה הם טקס בירוקראטי נטו. לאחר הנישואין על האישה לבכות (בכוח) מול הוריה על ה"סבל" של עזיבת הבית.
האישה והגבר הם YIN וYANG. הגבר הוא המוביל והאישה היא הפסיבית. הגבר יכול למכור את אשתו לקנות אחרת אם זו עקרה. אם בגדה בו – הוא רשאי להרוג אותה. כמובן שאיננה יורשת דבר ואינה בעלת רכוש.
מנהגים סינים עתיקים בטיולי נשים בסיןנשים רבות השפיעו על התרבות הסינית – בעיקר מתמרדות נדירות למיניהן. טיולי נשים רבים מישראל מתמקדים במעמד האישה הסינית, ולכן אם החלטתן לנסוע לאחר ממגוון הטיולים לסין – חשוב שתדעו ממי לשאוב השראה.
הנשים המתמרדות הסיניותהקיסר הסיני היה בוחר נשים רבות, ושווה לבקר במסגרת טיולי נשים בארמונות הקיסרים. הנשים היו פילגשים והראו כמה כוח יש לגבר השליט ומה מעמדו. היא הייתה צריכה להתמודד עם נשים רבות אחרות בחצר וזה היה סבל גדול ומאבק כוחות מתיש. החוקים היו קשים מאד.
בהיסטוריה השינית יש שלוש מתמרדות עיקריות, שבמסגרת טיולי נשים אתן חייבות לבקר בגלעדים ובמוזיאונים המזכירים אותן: WU ZI TIAN, מאה 7 לספירה שהייתה קיסרית סין במשך 40 שנה (!!), והייתה שליטה אכזרית מאד – כנראה כי גברים לא רצו לראות אותה בשלטון. השנייה הייתה CIXI, ששלטה בקיסרות האחרונה של המאה ה-19. השלישית היא אשתו של מאו – JIANG QING, ששלטה לאחר מותו מאחורי הקלעים.
מנהגים סיניים עתיקים שאפשר לפגוש בטיולי נשיםאם מעניינות אתכם נשים סיניות, תוכלו ודאי לראות את התופעה שהייתה מקובלת פעם – קשירת רגלי הנשים כדי שתשארנה קטנות. המקור הוא במאה ה-10 לספירה, בעיקר במשפחות עשירות. במאה ה-18 הפך נפוץ בסין כולה. זה היה בעיקר סימן מבדל בין נשים הסיניות לבין הנשים המונגוליות – שלהן רגליים גדולות, "גסות". הרגליים נקשרו מגיל 5 והלאה. אישה ללא רגליים קטנות התקשתה למצוא שידוך.
שלום, שמי אבנר כהן. עובר בתחום הביטוח, אוהב ספורט ונסיעה על סגווי.