בעל עסק? מנהל? פרצה אצלך שריפה בעסק? כיצד העסק, המפעל או הארגון שלך יתמודד איתה? אחת השיטות הטובות ביותר לעשות זאת היא באמצעות השנקה. השנקה הינה מניעת הספקת החמצן לשריפה. את ההשנקה ניתן לבצע על ידי חניקה של השריפה או על ידי הפחתת ריכוז החמצן באוויר.
הדרך הנפוצה ביותר להשנקת השריפה הוא שימוש במטף. עד כאן סביר שלא חידשנו לך דבר, אך עליך לדעת שישנם כמה סוגי מטפים, והעיקרים הם: מטפי קצף, מטפי גז ומטפי אבקה.
כל מטף מתאים לסוג אחר של דלקות.
איך יודעים איזה סוגי מטפים לקנות לעסק? ואיך בודקים שהמטף אכן תקין?
כדי לדעת איזה מטף מתאים לעסק שלך כל שצריך לעשות הוא להסתכל בסמן הסיווג שלו.
כמעט בכל בית ובכל עסק ישנו מטף מסוג א', המסומן במשולש. מטף זה הוא סטנדרטי, ומתאים לשרפה שחומר הדלק העיקרי שלה, הוא חומר מוצק, כמו רהיטים, ולכן הוא ימצא ברוב בתי העסק ובמיוחד במשרדים וחנויות .
מטף מסוג ב', המסומן בריבוע, הוא מטף שמשמש לכיבוי של שרפות שחומר הדלק שלהם הוא נוזלים וגזים, ולכן הוא מתאים לעסקים כדוגמת מסעדות ותחנות דלק בהם יש שימוש רב בנוזלים וגזים דליקים כמו דלק, סולר, נפט, בנזין או גז בישול.
מטף מסוג ג', המסומן בעיגול. מטף זה חשוב כמעט לכל עסק ובית, כיוון שהוא נועד לשימוש במקרה של שריפה הנגרמת מארונות חשמל או מוצרי חשמל שלא ניתן להפסיק אליהם את הזרם.
מטף מסוג ד' המסומן בכוכב, הוא מטף המתאים לשרפות של מתכות קלות (כמו מגנזיום או ליתיום) ולכן הם הכרחיים רק למפעלים ומבני תעשיה העושים שימוש במתכות אילו.
אחרי שמצאת את המטף המתאים לך ביותר, בצע כמה בדיקות לפני שתקנה אותו:
- בדוק את החותמת שלו (פלומבה) כדי לבדוק האם נעשה בו שימוש בעבר.
- בדוק אם מד הלחץ שלו תקין- ואם המחוג נמצא בתחום הירוק.
- בדוק את הנצרה, וודא שהיא לא עקומה, פתוחה או הרוסה.
- וודא שמשקל המטף תקין והוא לא קל מידי.
אחרי שבחרת את המטף, בחר את המקום המתאים למקם אותו, דאג שיבצעו בעסק שלך בדיקות תקינות תקופתיות של המטף, כדי לוודא שהמטפים אכן יעבדו ביום בו תתרחש שריפה.
כל זאת ועוד, הינו חלק מהנושאים הנלמדים בהדרכות בנושא בטיחות באש, שאתה חייב להעביר בעסק שלך. הדרכות אילו יעניקו לך עובדים שידעו לבחור מטף מתאים, לבחון את תקינותו ולהפעילו בזמן השרפה.
כל יום שעובר מבלי שבצעת הדרכת בטיחות באש מסכנת את חייך, חיי העובדים שלך ומסכן אותך באובדן כספי מיותר.
אנו בשקד הנדסה עוסקים בנושא הבטיחות והבטיחות באש כבר קרוב לחמש עשרה שנה, לקריאת חומר נוסף בנושא בטיחות באש והזמנת הדרכות