מפגעים בטיחותיים במהלך העבודה נחשבים שכיחים, ולרוב גוררים אחריהם תהליכים מורכבים. בכדי לטפל בהם בצורה יעילה מומלץ להעביר את הטיפול לגוף משפטי שמתמקד באירועים מסוג זה.
אחריותו של המעסיק
הבטחת סביבת עבודה בטוחה חלה על כל מעביד. בכל מקום עבודה מחויב המעסיק לאכוף כללי בטיחות ברורים ונוקשים.
בעת שהמעביד נכשל בשמירתם, קיימת סבירות גבוהה לפיצוי על תאונת עבודה שתתרחש. מעבידים במקרים כאלו יגנו על עצמם בעזרת ביטוח יעודי לכיסוי הוצאות משפטיות, שעולות מתוך מקרים מסוג זה.
בכל מקרה של תאונת עבודה שהתרחשה במקום העבודה, האחריות חלה על המעסיק. גם כאשר עובד מעד או החליק בגלל רצפה רטובה, המעביד מחויב לפצות אותו.
גם במקרים אחרים בהם העובד נשלח מחוץ למקום העבודה לטיפול בנושא הקשור בעבודתו, תאונה שתיגרם תהיה כרוכה בפיצוי המעביד.
זכותו של כל עובד לקבל פיצוי על תאונת עבודה שהתרחשה עד שבע שנים אחורה.
ישנם סוגים שונים של תאונות עבודה. למשל: הרמת עצמים כבדי משקל, פציעות כרוניות (לדוגמא מתיחת שרירים כרונית), תקלות בטיחותיות הקשורות לציוד לקוי, מכונות ומכשירים שמהווים סכנה ועוד.
עובד שנפצע במקום עבודתו מחויב לעבור תהליכים פרוצדורליים בכדי שבקשתו לפיצויים תאושר בהצלחה. בתיאום עם נהלי בית העסק בו הוא מועסק, מחויב העובד לדווח למעסיק, מכיוון שבאחריותו לקבוע שמא התרחשה התאונה במסגרת העבודה או מחוצה לה. במקרה שבו לא נמצאה פגיעה גופנית כלשהי, יש לתעד את פרטי האירוע בכל אופן, מכיוון שישנו סיכוי לגלות פציעות ודימומים פנימיים בשלב מאוחר של ההחלמה מהאירוע.
במהלך דיווח ורישום התאונה, יש לרכז לתיקייה מסודרת את כל המסמכים הקשורים בתהליך. לדוגמא, מסמכי התיק הרפואי, תיעוד תהליך השיקום וכו'. איסוף טפסים אלו הוא קריטי, בייחוד למקרה בו המעביד יכחיש את קיום האירוע. אם כך חשוב לתעד את כלל המסמכים הכרוכים בתהליך, לרבות תשלום על שירותים רפואיים, אובדן הכנסה והוצאות משפטיות, הוצאות נסיעה וכד'. כל אלו יסייעו להגנה עליכם לתבוע את הזכויות שלכם במצב של תאונת עבודה.
ולסיכום, במקום עבודתכם האחריות חלה על המעביד, בכל הקשור ביצירת תנאי העסקה נוחים ובטוחים.
ברצוני להדגיש שייעוץ משפטי הוא קריטי במקרים כאלו. לעו"ד המתמחה בנזיקין יש את הידע והניסיון הדרוש למימוש זכויותיכם הקבועות בחוק. מבלי הידע המשפטי אתם עלולים לספוג הפסד כלכלי מתאונת העבודה, על אף שהחוק מסוגל להקנות לכם פיצויים רבים במקרים כאלו.
אם נפצעתם במהלך עבודתכם, יש לכם אפשרות להלין ולבקש פיצויים על כך. לייעוץ ומידע משפטי נוסף ניתן לפנות אלינו בכל עת.
אודות הכותב:עורכת הדין קרן חביב, הינה עו"ד נזקי גוף. היא בעלת תואר ראשון במשפטים ומגשרת מוסמכת בוגרת קורס גישור. לעו"ד חביב ניסיון וידע רב בתחום נזקי גוף. היא מתמחה בייצוג לקוחותיה בדיונים בבתי הדין, בוועדות רפואיות ובמשא ומתן מול חברות הביטוח השונות.