רוב הנתונים הידועים לגבי צריכת אלכוהול על ידי סטודנטים מגיעים מדיווח עצמי של הסטודנטים. מחקר חדש מראה כי סטודנטים אינם מעריכים נכון מה הכוונה בגדלים סטנדרטים של שתיה. ממצאים אלו מראים כי סטודנטים שותים באופן משמעותי, יותר ממה שהם מדווחים. רוב מה שאנחנו יודעים לגבי צריכת אלכוהול על ידי סטודנטים מגיע מסקרים. אך ככל הנראה, מה שידוע על שתיית סטודנטים הוערך פחות בהתאם לממצאים אשר פורסמו ב"אלכוהוליזם: מחקרים קליניים ונסיוניים".
בבדיקת היכולת של סטודנטים להגדיר מהו "משקה סטנדרטי" עולה כי הם שותים כמות גדולה יותר באופן משמעותי, ממה שהם חושבים שהם שותים. מסיבה כלשהי, כולנו הנחנו כי אנחנו יכולים להתייחס לתגובות הסטודנטים בסקרים, כפשוטן. אומר ארון מ. וייט, עוזר מחקר במרכז הרפואי של אוניברסיטת דיוק. כלומר אם הם אומרים כי שתו שלושה משקאות הם באמת שתו שלושה משקאות. על פי המחקר החדש מתברר כי זה לא כל כך פשוט. נראה כי הסטודנטים נוטים להיות בעלי דעות ליברליות למדי לגבי מהו משקה אחד. למעשה אם סטודנט אומר לנו כי הוא שתה שלושה משקאות יש סיכוי גדול לכך שלמעשה הוא שתה חמישה או שישה משקאות. זהו הבדל גדול, במיוחד אם אנחנו מנסים להבין כמה סטודנטים צריכים להיות מוגדרים כ"שותים שתיה מוגזמת" בהתבסס על דיווח עצמי לגבי הרגלי השתיה שלהם.
ווייט ועמיתיו ביקשו מ- 106 סטודנטים (54 גברים ו- 52 נשים) לענות על 12 סעיפים בסקר.הסקר תוכנן לאסוף מידע בסיסי על הסטודנטים, הרגלי שתיה בתקופה הנוכחית, ושלוש משימות הקשורות לגדלים של משקאות. הסקר כלל מזיגה חופשית על פי הערכה של גודל משקה רגיל אחד של 1- בירה, 2- שוט של משקה חריף 3- אלכוהול למשקאות מעורבבים בכוסות בגדלים שונים. לאחר מכן נערכה השוואה בין נפח המשקאות שהסטודנטים מזגו לבין נפח סטנדרטי של משקה על פי ההגדרה של בית ספר הרווארד לבריאות הציבור.
עבור כל כוס, בכל אחת משלוש המשימות, הסטודנטים היו צריכים להעריך כמה נזלים הם צריכים למזוג עבור משקה אחד בגודל רגיל. לא משנה מה סוג המשקה שביקשנו מהסטודנטים למזוג, אומר וייט, הם כמעט תמיד מזגו יותר מידי. כשהם התבקשו למזוג בירה לכוס של 960 מליליטר (כוס גדולה) כמה מהסטודנטים מילאו את הכוס עד הסוף! , כלומר אצל סטודנטים אלו משקה אחד שלהם שווה למעשה ל- 2.5 משקה סטנדרטי.
יתר על כן, בכל שלושת המשימות הפער הלך וגדל ככל שהכוס הייתה יותר גדולה. "ממצאים אלו מראים כי הסטודנטים שותים יותר ממה שהם חושבים שהם שותים" אומר ווייט "מה שאומר שככל הנראה ההערכה שהתקבלה מסקרים קודמים בקמפוסים הייתה נמוכה יותר מהמציאות. אלו כמובן לא חדשות טובות עבור אלה מאיתנו המשתשיםבסקרים עבור מחקרים ועבור אלו מאיתנו אשר מנסים להתמודד עם שימוש לרעה באלכוהול בקמפוסים.
"יתכן וקנה המידה של הבעיה הינו גדול בהרבה ממה שחשבנו. העובדה שככל הנראה, סטודנטים רבים צורכים יותר אלכוהול ממה שהם מציינים בתשובות שלהם בסקרים יכולה לעזור להסביר כמה מהממצאים הקודמים על ההשלכות של שתיית אלכוהול בקרב סטודנטים" אומרת קורטני קראוס, ממחברי המחקר. "אנחנו כבר הבחנו בכך שבאופן מפתיע אחוז גבוה של סטודנטים חווה אובדן זכרון זמני עקב שימוש באלכוהול יותר ממה שהיה צפוי בהתאם לדיווח שלהם לגבי צריכת האלכוהול שלהם. השכיחות הגבוהה של ארועי אובדן זכרון הגיונית יותא אם הסטודנטים למעשה שתו יותר ממה שהם חושבים."
תכולת אלכוהול
משקאות שעוברים תסיסה בלבד, כמו בירה ויין, מכילים 2%-20% אלכוהול.
משקאות העוברים זיקוק מכילים מ-40% עד 50% אלכוהול או יותר.
תכולת האלכוהול הרגילה של כל משקה היא:
בירה 2%-6% אלכוהול
סיידר 4%-8% אלכוהול
יין 8%-20% אלכוהול
טקילה 40% אלכוהול
רום 40% אלכוהול או יותר
ברנדי 40% אלכוהול או יותר
ג'ין 40%-47% אלכוהול
וויסקי 40%-50% אלכוהול
וודקה 40%-50% אלכוהול
ליקרים 15%-60% אלכוהול
מתוך "האמת על אלכוהול"
סדרת חוברות "האמת על הסמים" ו"האמת על אלכוהול" הופקה על ידי ארגון "עולם ללא סמים" העולמי. "עולם ללא סמים" הינו ארגון מתנדבים, ללא מטרות רווח, אשר הוקם על ידי סיינטולוגים, הפועל בתחום החינוך והבאת ידע אמיתי על סמים ואלכוהול לילדים ונוער ב- 125 מדינות. בישראל, ההרצאות על הסמים הועברו למעל 5000 בני נוער וצעירים ועשרות אלפי חוברות חולקו בישובים רבים בהם גם נהריה, חיפה, תמרה, כעביה, תל אביב, בת ים, נתיבות ורהט. הארגון עובד עם בני נוער, הורים, מחנכים, ארגוני מתנדבים אחרים ועם כל מי שיש לו רצון לעזור לאנשים לנהל חיים נקיים משימוש בסמים.
notodrugs.yestolife@gmail.com ישראל
כתובת למשלוח דואר : אילת מליס כהן, מסדה 36 חיפה 33075
© כל הזכויות שמורות ל"עולם ללא סמים"- Foundation for a Drug-Free World
קישורים וסימוכין
Alcoholism: The Science Made Easy
-http://www.attcnetwork.org/pdf/ASME_Book/01adolescents.pdf
המתנדבים של "עולם ללא סמים" פועלים על מנת להביא את "האמת על הסמים והאלכוהול" אל בני הנוער, בכל מקום שבו הם נמצאים. הארגון, אשר הוקם על ידי ארגון הסיינטולוגיה, כאחד מבין מגוון הפעילויות לשיפור חברתי שהתנועה יזמה, עובד עם בני נוער, הורים, מחנכים, ארגוני מתנדבים אחרים ועם כל מי שיש לו רצון לעזור לאנשים לנהל חיים נקיים משימוש בסמים.