איך בוחרים צוות לגן?
בחירת האדם הנכון היא קריטית להצלחת הגן. יש מאמר מפורסם בתחום הייעוץ הארגוני שמתאר מאוד יפה את חשיבות הצוות הנבחר לעלות לגן:
"העלו את האנשים הנכונים על האוטובוס, הורידו את האנשים הלא נכונים, והושיבו את האנשים הנכונים בכיסאות הנכונים" גיים קולינס .
בטרם מתחילים לפרסם כי דרושה עובדת על מנהלת הגן לנסח באופן ברור, מה היא מחפשת. מה דורש התפקיד, כולל כל הפרטים. החל משעות עבודה, דרך אופי התפקיד, והפעולות הנדרשות.
בניהול גן פרטי חשוב לנסח במדויק ויש להשקיע מחשבה מעמיקה - מה נדרש מהעובדת. באופן הזה יהיה קל יותר להצליח במציאת העובדת.
למשל אם דרושה סייעת בגן, עלייך להגדיר האם צריכה להחליף טיטולים, להרים שטיחים, להיות באינטראקציה עם הילדים וההורים, שעות עבודה, האם מעשנת, ועוד ועוד.
במצב אחר שדרושה גננת, לא להסתפק בתעודת השכלה ולשאול איך הייתה מכינה פעילות בנושא אביב, כיצד תגיב כאשר ילד ננשך , כיצד תספר להורים. כיצד מתמודדות עם סמכות, ולתת מקרים ספציפיים. לנסח שאלות רבות ומדויקות לראיון.
מנהלות רבות אשר לא משקיעות בניסוח מדויק, מבזבזות זמן יקר בראיון עם מועמדות לא מתאימות, ויותר גרוע מזה, מקבלת עובדות אשר פוגעות בגן.
שלב ראשון במציאת עובדת הוא החיפוש. היכן מחפשים? המקום בו מחפשים עובדות ישפיע על המועמדות שיגיעו. למשל אם דרך רשת האינטרנט, אז יגיעו עובדות מעט יותר משכילות שגולשות ברשת.
לא מומלץ לקלוט עובדים שמגיעים דרך קשרים עם הורים בגן. זאת מכיוון שמאוחר יותר תהיה לעובדת נאמנות כפולה.
ניתן לפרסם בעיתון המקומי, בלוח המודעות באוניברסיטאות בפקולטה לחינוך .
אחת המנהלות בקבוצת הדרכה של מרכז אתרוג הציעה רעיון מקורי: לגשת לטיפת חלב ולמודעות חיפוש עבודה. ולאתר מטפלות שמחפשות עבודה כמטפלת לתינוק ולהציע להם להגיע לגן.
כאשר מתחילות הפניות בטלפון חשוב לסנן מי שאינה מתאימה טרם הראיון, הזמן שלכן יקר. תציגו שעות עבודה, תשאלו אם יש ממליצים, מגורים ודברים בסיסיים נוספים. תיפגשו רק עם רלוונטיות.
ראיון העבודה עצמו
כלל ראשון תקבעו פגישת ראיון בזמן נח. תתפנו לזה, האדם שיכנס לגן ישפיע על איכות חייך, את צריכה להיות ממוקדת ומרוכזת.
במהלך הראיון תתנו למועמדת לדבר. אל תנסו להרשים, תנסו להתרשם. מנהלות רבות חושבות שהמועמדת מתאימה בשל השכלתה או קריטריון אחר ובזה תם הראיון. המנהלת מנסה להרשים את המועמדת ומספרת כמה הגן נפלא, כאשר העומדת מולה כלל לא מתאימה.
תוציאו את המסמך שניסחתם תעברו על הקריטריונים והשאלות שניסחתם.
נסו לחשוב האם אתם מרגישות בנח עם המרואיינת, תבדקו האם הם מקבלים את הסמכות שלכן.
גם אם מישהי מתאימה, אל תפסיקו לפגוש מועמדים, תרחיבו את האפשרויות.
כדאי להכין חוזה כתוב בו מפורט כל תנאי העבודה. אני ממליץ להכניס בחוזה סעיף על לשון הרע, ואיסור עבודה עצמאית עם הלקוחות של הגן. עדיף כי יהיה משא ומתן מראש ולא באמצע השנה.
תקופת ניסיון
מומלץ לקבוע עד שבוע ניסיון. לא יותר מזה מכיוון שיהיה קשה יותר להיפרד באם לא מתאימה. בניסיון תבחני אך היא מסתדרת עם הצוות ותכלי לראות בשטח האם יש לה את התכונות הנדרשות.
ממליצים
תבקשו ממליצים, יותר מאחד. תדברו עם הממליצים. תשאלו אותם על אופי המועמדת, אחריות, אמינות. גם אם המועמדת לא עבדה בגן, תכונות אלו ידועות למעסיק הקודם. תשאלו איך העובדת נפרדה, האם היו ויכוחים.
השקעה בשלב בחירת העובד תוביל להצלחה, תבססו את החלטתכן על בסיס המידע הרחב ביותר, עובדת מתאימה משמועתה, הצלחת הגן.
מרכז אתרוג - שירות בפריסה ארצית 077-4006006. יעוץ לניהול גן הדרכה לגן פרטי ליווי למנהלת פעוטון הרצאות להורים בגן