גינות מטופחות מייפות כל שטח ומעניקות תחושה של התחברות לטבע ולסביבה, כאשר ניתן לנוח בהן ולהירגע מלחצי היום-יום. הגינות הנאות מתוכננות ומעוצבות בבתי קרקע רבים, ועם זאת בוחרים דיירים רבים להקים גינות נוי גם במרפסות הבתים, בבניינים המשותפים בהם הם מתגוררים, כאשר האווירה הירוקה והפורחת מוסיפה חן לבית כולו.
מעצבי גינות בוחרים כיום בשיטות חסכוניות במים בכדי שלא להגביר את המצוקה הגדולה גם כך במצבורי המים המועטים בישראל. חסידי איכות הסביבה עושים שימוש במים ממחוזרים אשר מוזרמים באמצעים ידניים או בטכנולוגיות השקייה מתקדמות, וכך תורמים לחסכון הלאומי במשאב היקר. טרנד נוסף כולל חיפוי אבן על גבי שטחי הגינות, כאשר רק במקומות מסויימים בגינה ניתן יהיה למצוא פיסת דשא או אדמה אשר בתוכה גדלים עצים, שיחי נוי ופרחים. שאר הגינה מרוצפת ומשמשת כפינת מרגוע נעימה, אשר אינה דורשת תחזוקה משמעותית והשקייה רבה.
גינות ביתיות זוכות לרהיטי גן בעיצובים שונים, והן משמשות לאירוח מהנה של חברים ובני משפחה, ולמקום מפלט מרגיע ויומיומי, בסיומו של יום עבודה. בכדי לעצב גינות מוצלחות באופן עצמאי, מומלץ לכם לברר אודות צמחים אשר יתאימו לגינתכם האישית ויוכלו להתקיים ולייפות את הסביבה הביתית, מבלי להזדקק למים רבים. יש להתחשב בגודלם של הצמחים ולחפש אחר שיחים ועצי נוי אשר יעניקו לכם גם צל, וסביבה קרירה ונעימה לשבת תחתיה.
גינות רבות עומדות לרשות הציבור הרחב בפארקים ברחבי הארץ, כאשר בשנים האחרונות עושים ראשי הרשויות בישראל מאמצים לחסוך במים ומשתתפים במאמץ הלאומי לחסכון החיוני. במסגרת המאצים נשתלים בגינות ציבוריות רבות יריעות דשא סינתטי אשר מייפים את הסביבה אולם אינם דורשים תחזוקה שוטפת כמו הדשא הטבעי. בגינות הציבוריות מוצבים ספסלים והן משופעות בפינות נוי ופסלים, להנאת התושבים.