חביתה עם גבינות
חומרים:
6 ביצים
4.5 כפות שמנת חמוצה
3/4 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
50 גרם גבינה פיקנטית
70 גרם חמאה
מלח ופלפל
2 כפות בזיליקום
אופן ההכנה:
מקציפים במיקסר את הביצים עם שמנת חמוצה, עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי.
מוסיפים גבינת מוצרלה ופלפל שחור.
ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את תערובת הביצים והגבינות. תוך כדי ערבוב תמידי, מוסיפים בזיליקום ומתבלים לפי הטעם.
מאפה גבינות
חומרים:
500 גרם גבינת צ'אדר מגוררת
50 גרם גבינת פטה מגוררת
4 כפות מיונז
4 ביצים
1/2 כוס קמח תופח
5 יחידות בצל ירוק קצוץ דק
1/4 כפית פלפל אדום חריף מיובש
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מערבבים את הגבינות (הפטה והציאדר) עם המיונז. מוסיפים מלח, פלפל,ביצים ,
קמח תופח ובצל ירוק. מערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.
משמנים תבנית ושופכים לתוכה את תערובת הגבינות. אופים בתנור שחומם מראש
לטמפרטורה של 180 מעלות, במשך 40 דקות או עד שהמאפה משחים.
מוציאים מהתנור ומקררים. לאחר 15 דקות שבהן המאפה התגבש, ניתן להגיש.
מאפה גבינות פיקנטיות
חומרים:
500 גרם גבינת צ'אדר
500 גרם גבינת בלפאזה שאנו מלמדים להכין בקורסים שלנו
100 גרם חמאה מומסת
2 כוסות קמח
2 כוסות פצפוצי אורז
1 כפית שטוחה שום יבש
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
מגרדים באמצעות פומפייה גבינת בלפאזה וגבינת ציאדר. מערבבים את הגבינות עם הקמח, החמאה,
פצפוצי האורז והתבלינים.
מחממים תנור ל- 180 מעלות. מסדרים ניר אפייה על תבנית אפיה.
מהתערובת יוצרים כ- 60 כדורים ומרדדים לעיגולים בעזרת מערוך.
מסדרים את העיגולים על נייר אפיה ואופים בחום של 180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.
אנו ב"גבינות מהלב" מעבירים מגוון קורסים ללימוד הכנת גבינות מכל הסוגים. הקורסים מועברים ליחידים ולקבוצות. ניתן לעיין באתר שלנו על מנת לקבל פרטים נוספים:
http://www.גבינות-מהלב.com/