אין אפשרות לחזור אחורה בזמן אך כן אפשר להתחרט ולבטל נישואים כושלים. זוגות שפותחים בהליך גירושין אומנם ברי מזל שניתנה להם אפשרות לעשות זאת, אבל ההליך דורש קבלת החלטות לא פשוטות, ביניהן חלוקת רכוש, משמורת וקביעת הסדרי ראיה והחלטה על סכום מזונות ילדים שיש לשלם בעבור הילדים.
זוגות שפותחים בהליך גירושין חייבים לחלק את הרכוש ביניהם. באופן כללי, רכוש שצברו בני הזוג במהלך התקופה בה היו נשואים שייך לשניהם, ללא קשר לשם עליו רשום הרכוש, וכאשר הם יחליטו להתגרש הם יתחלקו ברכוש באופן שווה. כמובן שיש אפשרות לעשות זאת אחרת, אם בני הזוג נניח עשו הסכם ממון שמפרט חלוקת רכוש אחרת.
מלבד החלוקה של הרכוש, גירושין הוא הליך שדורש מבני הזוג נקיטת החלטות קשות יותר והן קשורות לילדים ומכאן נובע הקושי הרב. קודם כל, בני הזוג צריכים לקבוע מי מהם מקבל חזקה על הילדים. לפי החוק, אם האימא כשירה לגדל את הילדים היא מקבלת משמורת עליהם באופן אוטומטי כאשר הם בני 6 ומטה אך האבא כמובן זכאי לקבל הסדרי ראיה שיאפשרו לו להיות בקשר עם הילדים.
אם יש חשש לסכנה לילדים מצד האבא, יתקיימו הסדרי ראיה בנוכחות עובד סוציאלי. אם אין חשש לכך, חשוב שהאבא יקבל הסדרי ראיה נדיבים על מנת שהילדים יוכלו להיות בקשר בריא איתו.
יחד עם הסדרי ראיה בני הזוג צריכים להסדיר תשלום מזונות ילדים. מזונות ילדים הם התשלום שמבצע ההורה הלא משמורן, וכאמור לרוב זה האבא, בשביל לכסות את ההוצאות של ההורה המשמורן על הצרכים של הילדים. יש בחוק סכום מזונות מינימלי וגובהו תלוי בצרכי הילדים והוא לא תלוי ברמת ההכנסה של ההורה.
כמו הסדרי ראיה, מזונות יכולים להיות עסק בעייתי, בעיקר אם האישה והגבר לא מסתדרים כלל. בגלל יחסים רעים ביניהם, האבא עלול לנסות להתחמק מתשלום מזונות רק בשביל לנקום באימא. במקרה כזה יופעלו נגדו פעולות חריפות הוצאה לפעול ואיסור יציאה מן הארץ והוא אפילו יכול להישלח למאסר.