לא אחת אחרי שנים רבות של ביחד אנו צוברים כעסים ונוצרת מתיחות בין בני הזוג, המאיימת על המשך הקשר. חשוב ליצור ערוצי הידברות ופתיחות בין בני הזוג כדי שהקשר ישרוד ולא תהיה בתוכו מתיחות. לא תמיד הדבר בשליטתנו. לעיתים השגרה שנכפית עלינו, דאגות היומיום והמרוץ אחר הכסף והקידום מסירים את תשומת ליבנו מהעיקר ואנו מתעסקים בתפל ופער עצום נפער בין בני הזוג.
כאשר קיימים ערוצי הידברות וישנה פתיחות הקשר ישרוד קשיים ובעיות וניתן יהיה לרב להתגבר עליהם לבד, אולם, כשאין הידברות ופתיחות ובני הזוג שומרים בליבם דברים ואינם מסוגלים לשבת ולדבר על מה שמציק להם, אין ספק שהם צריכים התערבות של גורם שלישי מבחוץ, ייעוץ זוגי שיעזור להם לשרוד את המשבר.
ייעוץ זוגי- האם אפשר שרק אחד מבני הזוג ייפגש עם המטפל?
בניית זוגיות אינה עניין של מה בכך. לעיתים, בייעוץ זוגי מותר ואפילו רצוי לעשות הפרדה בין הפגישות של כל אחד מבני הזוג. היועץ הזוגי ייפגש עם כל אחד מבני הזוג יבדוק מה מציק לו ומה הקושי שעומד בפניו בזוגיות, ינחה אותו כיצד לקחת אחריות בתוך הקשר הזוגי כדי שהקשר יצליח. אמנם רצוי ששני בני הזו יגיעו לפגישות הייעוץ הזוגי אולם, גם אם אחד מבני הזוג סרבן ואינו רוצה להגיע לפגישות יכול בן הזוג השני להיפגש עם היועץ הזוגי ולהביא את השינוי שעבר לתוך מערכת היחסים ובכך לתרום לשינוי ושיפור המצב.
אין ספק שהייעוץ הזוגי אינו בא לדון ולחפש אשמים בכישלון הקשר הזוגי אלא בא לתת מענה לקשיים העומדים בדרך, למצוא פתרונות משותפים כיצד להתגבר על קשיים אלו וללמוד לקחת אחריות בתוך הקשר הזוגי. במהלך הייעוץ הזוגי בני הזוג לומדים לדבר ביניהם על דברים שקורים ודברים שמפריעים כשהכול למען קדושת המטרה להצלת הקשר הזוגי.
נכתב ע"י שרה זלוף, עוסקת בייעוץ אישי, זוגי ומשפחתי, מאבחנת ומדריכה תוך ליווי אישי למודעות עצמית.