קשה מאוד להיות נשואים ולנהל משפחה עם ילדים. זוגות רבים מתקשים להתגבר על הקשיים והאתגרים ומחליטים לסיים את החגיגה ולהתגרש. הליך גירושין הוא לא הליך נעים ופשוט וכחלק ממנו בני הזוג צריכים להסדיר ביניהם נושאים הקשורים לילדים, והם משמורת והסדרי ראיה להורה הלא משמורן יחד עם מזונות. אותם נושאים עולים גם כאשר ידועים בציבור נפרדים ולמעשה הפרידה שלהם מתנהלת כמו גירושין של זוגות נשואים.
מהי למעשה משמורת? משמורת היא חזקה על הילדים. כשפותחים בהליך גירושין אחד מבני הזוג יקבל חזקה על הילדים. לפי החוק, האימא מקבלת משמורת על הילדים באופן אוטומטי כשהם בגיל 6 או פחות ורק בתנאי שהיא כשירה לגדל אותם. במידה וההורים מעוניינים בסידור אחר, הם יכולים להתחלק במשמורת (ואז המשמורת היא משותפת), אך רצוי שרק אחד ההורים יגדל את הילדים בשביל שהם יזכו ליציבות בחיים. כאמור, אותו הדבר קורה כאשר ידועים בציבור נפרדים, בלי התייחסות לעובדה שהם לא התחתנו.
בעת פרידה של ידועים בציבור וכחלק מהליך גירושין צריך גם לקבוע הסדרי ראיה, שהם המפגשים עם הילדים להם זכאי ההורה הלא משמורן. הסדרי ראיה מאפשרים להורה הלא משמורן להמשיך להיות בקשר עם הילדים על אף העובדה שהמשמורת ניתנה להורה השני. אם יש חשש לסכנה לילדים מצד ההורה, המפגשים שלו עם הילדים יהיו בנוכחות עובד סוציאלי.
נושא שקשה מאוד לדון בו בעת גירושין ובעת פרידה של ידועים בציבור הוא מזונות ילדים שההורה הלא משמורן מוכרח לתת להורה המשמורן. כדי שההורה המשמורן ימשיך לספק לילדים את כל הצרכים שלהם, ההורה הלא משמורן מוכרח לשלם לו כל חודש כדי לכסות את ההוצאות שלו על הילדים. בחוק נקוב סכום בסיס וגובה הסכום תלוי בצרכים של הילדים (חינוך, אוכל, דיור ועוד). ההורה הלא משמורן ישלם באופן קבוע ולפי סכום שקבעו ההורים מראש, ללא קשר להכנסה שלו.
ניתן לראות כי הליך גירושין ופרידה של ידועים בציבור כרוכים שניהם באותם תנאים ובשני המקרים צריך להסדיר את כל הנושאים הקשורים לילדים. החוק שומר על טובת הילדים, ואין התייחסות לנישואין או אי נישואין של ההורים שלהם.