דג הטונה מכיל כספית, כמו כל שאר הדגים. הבעיה עם דג הטונה היא שהוא דג בעל תוחלת חיים ארוכה, כך שלאורך חייו הוא צובר כספית ברמה גבוהה יחסית לדגי מאכל אחרים מעצם אכילת דגים ומעצם העובדה שהכספית נמצאת במים. כספית היא לא חלק טבעי מהרכב המים. לאורך השנים, עם הזרמת השפכים לים ואשפה, המים פירקו את החומר והכספית מתפזרת במים וכך למעשה חוזרת אלינו אחרי שהדגים אוכלים אותה.
משרד הבריאות הישראלי אוסר על ייבוא של דגי טונה במשקל של מעל 50 קילו, על מנת למנוע אפשרות של דג רווי בכספית. מעבר לכך חשוב לדעת כי טונה אדומה היא הדג הגדול יותר ( דג שיכול להגיע ל-500 קילו) ואילו הטונה הלבנה, זו שאתם בדרך כלל מוצאים בתוך קופסת שימורים, אינה גדולה כל כך.
בעיקרון, בנוגע לכל סוג אוכל, מומלץ שלא להפריז באכילה של סוג אוכל אחד. הסיבה לכך היא שהגוף שלנו זקוק לתזונה מאוזנת. תזונה שמורכבת ממספר רב של מאכלים ואבות מזון. לכן לא מומלץ להפריז בטונה.
על פי משרד הבריאות האמריקאי, אכילת טונה בהריון לא אמורה לאכול יותר מ-340 גרם של דגים. מחקר חדש מוכיח כי לא רק שזה לא נכון, אלא הגבול התחתון לאכילת דגים הוא 340 גרם. כל זאת על מנת לא למנוע את התפתחות העובר. ההמלצה הזו תקפה לנשים בהריון ונשים מניקות.
חשוב לדעת כי טונה מכילה בנוסף לחלבון וברזל גם כמות גדולה מאד של שומן אומגה 3, שומן שמסייע מאד להתפתחות הגוף וההתפתחות השכלית, זוהי הסיבה שטונה מאד חשובה לבריאות ודגים בכלל.
גיא הדס