בירות הן המשקה האלכוהולי הנפוץ והנמכר ביותר בעולם. בירות עשויות על ידי תסיסת סוכרים של שעורה וחיטה ולעתים גם דגנים אחרים. תהליך ייצור הבירה נקרא בישול, ולכן למקום הייצור שלה קוראים 'מבשלה'.
רקע - על קצה המזלג
יש אין ספור סוגים של בירות, הטעמים והצבעים השונים הם תלויי תרבויות, בחלק משתמשים במרכיבים כאלה ובחלק במרכיבים שונים. לבירה מסורת עתיקת יומין והיא קיימת כבר ששת אלפים שנים לפחות (הממצאים העתיקים ביותר מעידים על כך משנת אלפיים לפני הספירה.)
את הבירה העתיקה ביותר יצרו השומרים והבבלים, ואת ההתפתחות הגדולה ביותר בבירה פיתחו המצרים שהצליחו לייצר סוגים שונים של בירות כל אחת באיכות שונה. עם כניסת האיסלאם שאסר שתיית אלכוהול, הבירה מצאה עצמה מככבת באירופה.
בירות עשויות בבסיסן מלתת, כישות, שמרים ומים. כתוספת לבסיס זה מוסיפים במקומות שונים בעולם תוספות כמו דגנים, תיבולים שונים, תירס, חיטה ואורז להענקת טעם יחודי ושונה לבירה ולרוב אלו יוצרים את ההבדל בין בירות שונות.
ייצור וסוגים שונים של בירות
'בישול' בירה (באנגלית Brewing), נעשה על ידי תהליך ייצור אלכוהול רגיל, ואת הטעם הייחודי למשקה זה משיגים על ידי פעולתם של תאי שמרים על גרעיני שעורה. תאי השמרים מפרקים סוכרים פשוטים לכוהל ולתרכובת של פחמן דו חמצני (הלא הוא ה- CO2) וכך מפיקים אנרגיה. תקנות טוהר הבירה מהמאה ה- 16 קובעות כי "הבירה הינה משקה טבעי טהור וחל איסור לערבב לתוכה חומרים נוספים פרט לחומרי הגלם – כישות, לתת, שמרים ומים". בירות מתחלקת לשתי סגנונות שונים עיקריים, החלוקה נעשתה על ידי הבדלה של סוגי השמרים בהם משתמשים בתהליך ההתססה.
סוג אחד הוא שמרי לאגר (Lager). אלו שמרים אשר תוססים בטמפרטורה נמוכה ובתחתית המיכל. בירות המשויכות לקבוצת 'בירות לאגר' נחשבות לנפוצות והפופולאריות ביותר בעולם והן מאופיינות במראן על ידי צבע בהיר וצלול.
סוג שני אלו שמרי איל (Ale). שמרים אלו תוססים בטמפרטורה גבוהה יחסית של 15 עד 25 מעלות צלזיוס. התסיסה נעשת בחלק העליון של המיכל. בירות אלו מאופיינות בצבע כהה, וארומה עשירה. את הטעם הייחודי של בירות אלו משיגים בזכות חומרי טעם וריח שנוצרים באופן טבעי במהלך תהליך התסיסה.
יין לבן מכל הסוגים