דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


סוגי חלבון , המאמר המקיף המלא 

מאת    [ 08/09/2011 ]

מילים במאמר: 338   [ נצפה 4951 פעמים ]

סוגי חלבון:

1. חלבון מי-גבינה ובאנגלית WHEY PROTEIN

חלבון טבעי שמהווה כ-20% מכלל החלבון בחלב פרה, (חלבון הקזאין מהווה את יתר 80%). 

חלבון מי הגבינה ידוע מסיס במים ובעל ערך ביולוגי גבוה במיוחד , מהגבוהים שקיימים בטבע 104%.

אין חילוקי דעות לגבי היתרונות הבריאותיים של חלבון מי-גבינה.  

מכיוון שחלבון מי-גבינה מסיס במים, יש לו יתרון שמתבטא בספיגה מהירה שלו בגוף ומטאבוליזם מהיר.  הוא אינו קשה לעיכול כמו חלבון קזאין וסויה ולכן משמש כתוסף גם לתינוקות, לאנשים לאחר ניתוחים בריאטריים, למבוגרים או לכל אחד שיש לו בעיות עיכול כלשהן.

2. קזאין , באנגלית Casein: חלבון הקזאין מהווה כ-80% מכלל החלבון בחלב פרה. בתהליך ייצור הגבינות הוא מבודד מהחלב, מתגבש ויוצר לנו את המרקם של הגבינה. לכן, מוצרי חלב כמו גבינות מכילים כמות גבוהה של קזאין. 

חלבון הקזאין נספג במערכת העיכול בצורה איטית במשך 6-7 שעות בגלל המבנה שלו,  ולכן משחרר חומצות אמינו לדם במנגנון "השהייה".  החלבון כמעט ואינו מסיס במים ויוצר מבנה שנקרא "מיצלות" ? מעין כדורים קטנים הידרופוביים ? ולכן לוקח לאנזימים שלנו הרבה זמן לפרק אותו. 

קזאין הוכח במחקרים כחלבון האנטי-קטבולי הטוב ביותר מבין כל החלבונים. כלומר, חלבון הקזאין שומר על השרירים שלנו מפני התפרקות במהלך שעות היום והלילה. 

3. אלבומין (ובאנגלית albumin) - אלבומין הוא חלבון בעל ערך ביולוגי של 100%.  בעבר נחשב האלבומין לחלבון היעיל ביותר לגוף האדם ולכן קיבל את הציון הגבוה ביותר במדד הערך הביולוגי.  כמו חלבון מי-גבינה, גם אלבומין מסיס במים אבל במידה פחותה.  לכן, מהירות ספיגתו במערכת העיכול איטית מחלבון מי-גבינה אך מהירה מחלבון הקזאין.  זמן העיכול והספיגה של ביצה שלמה נע בסביבות השעה.       

חלבון הביצה מכיל מרכיבים חשובים שתומכים באופן מושלם בבניית ותחזוקת השריר. הוא בעל פרופיל חומצות אמינו מאוזן ומכיל את כל 8 חומצות האמינו החיוניות לגוף.  בנוסף, חלבון הביצה מכיל פקטורי גדילה מסוימים ונוטריאנטים רבים נוספים וחשובים בבניית השריר.         

ערך ביולוגי של חלבונים נוספים.

המושג הוא בעצם מדד ליעילות הספיגה והשימוש בחלבון שאנו אוכלים, ע"י הגוף שלנו. הערך הביולוגי נמדד באחוזים, וככל שהערך גבוה יותר, כך הגוף שלנו מנצל ביעילות רבה יותר את מקור החלבון.  ערך ביולוגי של חלבונים שונים:


    • מי-גבינה-  104%
    • ביצה- 100%
    • חלב ומוצריו- 80-90%
    • בשר ודגים- 80%
    • סויה- 74%

 

סיטי תוספי מזון בע"מ שיווק לסיטונאים בלבד, הנביאים 11 כפר סבא,  טלפון : 097663657  - יבואנית ומשווקת בין הייתר את Iso Sensation 93  אבקת החלבון המוכתרת כטובה ביותר בעולם , Iso Sensation 93 עשירה במינונים גבוהים במיוחד של חומצות אמיניות חיוניות , Iso Sensation 93 ללא ספק תוסף החלבון האפקטיבי והיוקרתי ביותר בתחום פיתוח גוף בעולם




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב