חוקרים פיתחו מערכת סריקה אינפרא אדומה שאיננה פולשנית, כדי לעזור לרופאים לקבוע האם גידולים בעור הן שומות שפירות או מלנומה, סוג קטלני של סרטן. מערכת האבטיפוס עובדת באמצעות חיפוש של הבדלים קטנים של הטמפרטורה בין רקמה בריאה לבין הגידול שגדל. החוקרים החלו מחקר פיילוט של 50 חולים במכון המחקר ג'ונס הופקינס, כדי לקבוע עד כמה ספציפי ורגיש המכשיר בהערכת מלנומה ונגעים קדם סרטניים בעור.
"הבעיה עם אבחון המלנומה בשנת 2010 היא שאין לנו שום דרך אובייקטיבית לאבחן את המחלה הזאת", אומרת רודה אלאני, פרופסור נספח במכון החקר לסרטן ג'ונס הופקינס . לאור זאת, חברו אלאני, צילה הרמן ומוג פירטני. הרמן כיוונה את המחקר שלה למדידת הבדלי החום מתחת לפני השטח של העור. מאחר שתאי סרטן מתחלקים במהירות רבה יותר מאשר תאים נורמליים, הם בדרך כלל יוצרים יותר פעילות מטבולית שנוטה לשחרר יותר אנרגיה בצורת חום. כדי לזהות את זה, הרמן משתמשת במצלמת אינפרא אדום. בדרך כלל, ההבדל בטמפרטורה בין תאים סרטניים בעור בריא הוא קטן מאוד, לכן הרמן ופירטיני ראשית מקררות את העור של המטופל במשך 2-3 דקות עם אוויר דחוס ולאחר מכן מקליטות תמונות אינפרא אדום של אזור העור. תאים סרטניים בדרך כלל לחמם במהירות רבה יותר מאשר הרקמה הבריאה שמסביב, וזה ההבדל שיכול להיות שיתפסו על ידי מצלמת האינפרא אדום.
וייב טכנולוגיות ראייה ממוחשבת
פתרונות עיבוד תמונה ואוטומציה מותאמי לקוח לתעשייה ולעסקים
בקרת איכות אוטומטית, זיהוי תוצרת פגומה, מיון אוטומטי, זיהוי ויזואלי של פגמים או פיגמנטים, זיהוי טקסט וניתוח תמונה, מדידת רכיבים סטטיים ונעים, ועוד..