ישראל ידועה בעולם כארץ חקלאית מתועשת וכשיאנית בגידול פירות וירקות, ביצור ביצים ותנובת חלב, אולם ההצלחות במקרה זה נמדדות בכמויות ולא באיכויות.
להלן מספר עובדות שכדאי לדעת:
הפירות והירקות הלא אורגנים מרוססים עשרות פעמים עד קטיפתם. מטרתם של חומרי ההדברה להדביר מזיקים, אך בפועל הם גורמים לנזקים סביבתים כבדים, כגון: זיהום מי תהום ופגיעה בבתי גידול של בעלי חי שונים.
במישרין ובעקיפין אפילו חשיפה לכמויות המזעריות ביותר גורמות להשפעות בריאותיות של המזהמים על גופינו.
הפירות והירקות האורגנים נקיים משאריות חומרי הדברה עקב צורת גידולם ובגין הפיקוח ההדוק שמבוצע על ידי חברות הפיקוח.
דגים, עופות, בקר וכבשים לא אורגנים מוחזקים בתנאים דחוסים, מוזרקים באנטיביוטיקות ובהורמונים בכדי לזרז את קצב עליתם במשקל ולקצר את התקופה בה יש צורך להזין אותם.
במידגה, בלול, ברפת, ובדיר האורגנים הגישה שונה. לא מחזיקים את בעלי החיים בצפיפות, לכל חיה יש את הטריטוריה והתנאים הטבעיים שלה. הדבר תורם לבריאות ומפחית את הידבקותם במחלות ולכן אין צורך בשימוש באנטיביוטיקה. בנוסף, אין מטילים מומים בבעלי החי כגון קיטום מקורים, ניסור קרניים ועוד... מפני שהצרכים הטבעיים מסופקים לבעלי החי בשיטת הגידול האורגני.
תרנגולות לא אורגניות שגדלות בצפיפות, מוזרקות באנטיביוטיקה, מוזנות במזון מלאכותי ופיגמנטים (שתפקידם בין השאר לצבוע את חלמון הביצה לכתום) מספקות את תצרוכת הביצים במשק הישראלי. את הביצים הללו האוכלוסיה צורכת באופן ישיר בעת אכילת ביצים ובאופן עקיף בעת אכילת עוגות, פסטות, אוכל מוכן ועוד...
הביצה האורגנית נקיה מהורמונים, אנטיביוטיקה, פיגמנטים וכימיקלים. התרנגולות האורגניות חופשיות לנוע ולנוח כרצונם ומזונם זרעונים וצמחים אורגנים.
הביצים האורגניות נקיות מהאנטיביוטיקות, מהורמונים ופיגמנטים.
הפסטה, הלחם והעוגות האורגניות נקיות גם הם מהורמונים, אנטיביוטיקה, פיגמנטים, כימיקלים, ריסוס ודישון וכמובן שטעמם טעים ועשיר יותר.
חליבת פרות, כבשים, ועיזים שהונדסו גנטית לשם נתינת חלב רב, גדלות בעזרת הורמונים ואנטיביוטיקה ומוזנים בחלבון בעלי חיים ומספוא מרוסס. הכימיכלים ההורמונים והאנטיביוטיקה עוברים לאותם אנשים ששותים את החלב או אוכלים גבינה ושאר מוצרי מחלבה.
לעומת זאת, ברפת ובדיר האורגנים בעלי החיים ניזונים ממספוא אורגני ולא ניתן להם חלבון של בעלי חיים, הורמונים ואנטיביוטיקה.
קצב גידולם טבעי וכעובדה, התוצרת טעימה ומזינה יותר.
בנוסף, אוכל אורגני עשיר יותר באנטיאוקסידנטים (מונעי חימצון) וויטמינים.
מספר עובדות על חומרי הדברה ודשנים:
>הם לא מתפרקים, לא נדיפים ולא נשטפים כפי שדאגו לספר לנו.
>הם רעילים מאוד גם במינונים נמוכים.
>הם חודרים לגוף האדם בקלות ומתנקים בקושי רב אם בכלל.
>הם פוגעים בסביבה ועקב כך באדם: זיהום מי תהום, אוויר, בעלי חיים וצמחים.
>הם פוגעים בגוף האדם: פוריות, נשימה, מערכת חיסונית ועוד...
>חשוב לדעת!
ילדים רגישים יותר לחשיפה לחומרי הדברה ודישון בשל מישקלם הנמוך ובשל חוסר יכולתם לנטרל חומרים רעילים.
להלן מספר עובדות שכדאי לדעת:
הפירות והירקות הלא אורגנים מרוססים עשרות פעמים עד קטיפתם. מטרתם של חומרי ההדברה להדביר מזיקים, אך בפועל הם גורמים לנזקים סביבתים כבדים, כגון: זיהום מי תהום ופגיעה בבתי גידול של בעלי חי שונים.
במישרין ובעקיפין אפילו חשיפה לכמויות המזעריות ביותר גורמות להשפעות בריאותיות של המזהמים על גופינו.
הפירות והירקות האורגנים נקיים משאריות חומרי הדברה עקב צורת גידולם ובגין הפיקוח ההדוק שמבוצע על ידי חברות הפיקוח.
דגים, עופות, בקר וכבשים לא אורגנים מוחזקים בתנאים דחוסים, מוזרקים באנטיביוטיקות ובהורמונים בכדי לזרז את קצב עליתם במשקל ולקצר את התקופה בה יש צורך להזין אותם.
במידגה, בלול, ברפת, ובדיר האורגנים הגישה שונה. לא מחזיקים את בעלי החיים בצפיפות, לכל חיה יש את הטריטוריה והתנאים הטבעיים שלה. הדבר תורם לבריאות ומפחית את הידבקותם במחלות ולכן אין צורך בשימוש באנטיביוטיקה. בנוסף, אין מטילים מומים בבעלי החי כגון קיטום מקורים, ניסור קרניים ועוד... מפני שהצרכים הטבעיים מסופקים לבעלי החי בשיטת הגידול האורגני.
תרנגולות לא אורגניות שגדלות בצפיפות, מוזרקות באנטיביוטיקה, מוזנות במזון מלאכותי ופיגמנטים (שתפקידם בין השאר לצבוע את חלמון הביצה לכתום) מספקות את תצרוכת הביצים במשק הישראלי. את הביצים הללו האוכלוסיה צורכת באופן ישיר בעת אכילת ביצים ובאופן עקיף בעת אכילת עוגות, פסטות, אוכל מוכן ועוד...
הביצה האורגנית נקיה מהורמונים, אנטיביוטיקה, פיגמנטים וכימיקלים. התרנגולות האורגניות חופשיות לנוע ולנוח כרצונם ומזונם זרעונים וצמחים אורגנים.
הביצים האורגניות נקיות מהאנטיביוטיקות, מהורמונים ופיגמנטים.
הפסטה, הלחם והעוגות האורגניות נקיות גם הם מהורמונים, אנטיביוטיקה, פיגמנטים, כימיקלים, ריסוס ודישון וכמובן שטעמם טעים ועשיר יותר.
חליבת פרות, כבשים, ועיזים שהונדסו גנטית לשם נתינת חלב רב, גדלות בעזרת הורמונים ואנטיביוטיקה ומוזנים בחלבון בעלי חיים ומספוא מרוסס. הכימיכלים ההורמונים והאנטיביוטיקה עוברים לאותם אנשים ששותים את החלב או אוכלים גבינה ושאר מוצרי מחלבה.
לעומת זאת, ברפת ובדיר האורגנים בעלי החיים ניזונים ממספוא אורגני ולא ניתן להם חלבון של בעלי חיים, הורמונים ואנטיביוטיקה.
קצב גידולם טבעי וכעובדה, התוצרת טעימה ומזינה יותר.
בנוסף, אוכל אורגני עשיר יותר באנטיאוקסידנטים (מונעי חימצון) וויטמינים.
מספר עובדות על חומרי הדברה ודשנים:
>הם לא מתפרקים, לא נדיפים ולא נשטפים כפי שדאגו לספר לנו.
>הם רעילים מאוד גם במינונים נמוכים.
>הם חודרים לגוף האדם בקלות ומתנקים בקושי רב אם בכלל.
>הם פוגעים בסביבה ועקב כך באדם: זיהום מי תהום, אוויר, בעלי חיים וצמחים.
>הם פוגעים בגוף האדם: פוריות, נשימה, מערכת חיסונית ועוד...
>חשוב לדעת!
ילדים רגישים יותר לחשיפה לחומרי הדברה ודישון בשל מישקלם הנמוך ובשל חוסר יכולתם לנטרל חומרים רעילים.