דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מזון אורגני 

מאת    [ 21/10/2007 ]

מילים במאמר: 381   [ נצפה 2828 פעמים ]

מזון הוא חומר בסיסי הניצרך בחיינו ונועד לספק חומרים מזינים כגון, פחמימות חלבונים ומינרלים
המסייעים לגדילה ומגנים על בריאותנו. המזון הוא צורך קיומי לכל אדם, אולם השאלה היא:
מה אנו מכניסים לפה ומה לא!

המרכולים עמוסים בשפע של מזון המעיד על עצמו כבריא ולו אין ספור תוספים תזונתים, האמורים לתרום לבריאותנו. המבחר עצום ויש לקבל החלטות נכונות בכל הנוגע למינוחים מזון טבעי, אורגני ועוד...

סוגי המזון שאנו צורכים מופקים מחקלאות גינון, מחקלאות בעלי חיים ומחקלאות ימית.
חקלאות גינון מניבה: פירות, ירקות, קטניות ודגנים.
חקלאות בעלי חיים מניבה: בשר, עוף, חלב וביצים.
חקלאות ימית מניבה: דגים.

מזון מהונדס: מופק בטכנולוגיה המאפשרת להחדיר גן מתא אחד לתא אחר ובכך
ליצור מוצר חדש על ידי שינו גנטי.
התהליך גורם לפגיעה בסביבה, באדם ולבעיות אתיות, מוסריות ודתיות.
השאלות המועלות: האם החדרת גן מבעל חיים לירק או פרי יהווה בעיה עבור צמחונים וטבעונים?
או, האם החדרת גן של חזיר לעגבניה פוגע בשומרי כשרות?

מזון מלאכותי: הנקרא גם מזון מורכב, הוא מזון ששינה את הרכבו הטבעי בתהליך מעבדתי.

מזון זבל: עשיר בשומנים, סוכרים ומלחים. אינו מכיל מספיק ויטמינים וסיבים תזונתיים ומכאן בא שמו.
מזון הזבל גורם להשמנת יתר, סוכרת, מחלות לב, וסרטן.

מזון טבעי: מכיל פחות צבעי מאכל, חומרים משמרים וכימיקלים ממזון רגיל. אולם, יש להבדיל ולהפריד בין המזון הטבעי לאורגני. השם טבעי אינו מעיד במאום על איכותו.

מזון מזין: מתיחס למזון המספק לגופנו חומרים מזינים. תזונה מזינה ומאוזנת מכילה את כל
אבות המזון: פחמימות, חלבונים, שומנים, מינרלים, ויטמינים ומים.

מזון חסר: הוא מזון שהוסרו ממנו חלק מן הרכיבים הטבעיים שלו ולכן ערכו התזונתי יורד
ונפגם. כגון: אכילת קמח לבן או אכילת תפוח עץ מקולף.

מזון מלא: הוא מזון שלא עבר עיבוד ובשל כך נמצאים בו הרכיבים הטבעיים שלו. כגון: קמח מלא המכיל את נבט החיטה או תפוח עץ עם קליפתו.

מזון בריא: מספק לגופנו תזונה מירבית. מזון השומר על בריאותנו ומוריד את הסיכון לחלות במחלות קשות כגון: סתימת עורקים, מחלות לב, סוכרת וסרטן.

מזון אורגני: המושג אורגני במקרה זה מתיחס לצורת הגידול ולתוצר שמתקבל תוך שמירה
על המערכת האקולוגית, איכות הסביבה, האדם והאדמה.
מזון אורגני טעים יותר ובעל ערך תזונתי גבוה יותר. הוא מכיל יותר ויטמינים, מינרלים ואנטיאוקסידנטים וזאת בשל התרכובות הפנוליות (שלא נפגעת בריסוס).

המזון התעשיתי על שמותו ומרכיבו אינו מכיל מספיק חומרים מזינים ובכך הגוף מזהה חוסר הגורם להרגשת רעב.
מנגד, המזון האורגני מכיל כמויות גדולות של חלבונים, מינרלים וויטמינים, הגורמים להרגשת שובע.

רונן דבורי
http://www.organi4u.co.il/



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב