חלק ממי שעומד לקרוא את המאמר הזה עומד לפני חתונה וחלק כבר עשה חתונה, השאלה שלי היא האם יכול להיות שזה נראה הגיוני לאנשים מסוימים להתחיל את החיים המשותפים שלהם עם האישה או הגבר אותו הם בחרו בהוצאה שרק מתחילה 120-130 אלף שקל? כאשר מדובר בחתונה הפשוטה ביותר.
למה אני שואל את זה? כי אני עומד להתחתן בשנה הבאה ולצערי הראש שלי כבר מלא לגמרי במחשבות על חתונה, אבל זה נושא למאמר אחר. אחרי הצעת הנישואין התחלנו אני וחברתי לחפש מקומות להתחתן בהם והתחלנו להיחשף לתעשייה שלוקחת את רצון האדם והופכת אותו לכסף. המחשבה שאם אני רוצה לעשות אירוע צנוע, אירוע שבו יוכלו להשתתף החברים והמשפחה אני צריך להשקיע בכל אדם שיגיע לאירוע שלי 300 שקל ומעלה. האפשרות לעשות את זה יותר זול פשוט לא קיימת. הבעיה שלי עם הקונספט הזה הוא שעל מנת לחגוג את יום חתונתי באירוע פשוט ושמח אני צריך לשלם עבור 8 שעות סכום לא הגיוני לחלוטין. האם מישהו מכם חושב שצלם אירועים צריך להרוויח סכום של 8000 ש"ח ליום עבודה? אנשים היום בקושי מרוויחים 300 שקל ליום עבודה אז איך יכול להיות שהוא ירוויח 25? אני לא מצליח להבין את הטירוף.
בסופו של דבר כאשר בודקים איזה חלק של החתונה הוא חלק הארי של ההוצאות מגיעים למסקנה כי הקייטרינג הוא זה שגובה הכי הרבה כסף. התשלום על שירותי קייטרינג כרוך בהוצאות כמעט דמיוניות. אני מאמין שהם מנצלים את העובדה שכאשר אנשים מגיעים לחתונה הם מתרכזים בעיקר במה שיש לאכול, האם זה משהו שהחתן והכלה מוכנים לשלם עליו כל כך הרבה? האם יכול להיות שכל זוג שמתחתן צריך להוציא את כל כספו על ארוחת גורמה לאורחים? ישנם אינספור סוגי קייטרינג בכל מיני סגנונות. קייטרינג שעושה אסאדו, קייטרינג בשרים, קייטרינג כשר חלבי ועוד כל מיני דברים. כשאני מנסה להסתכל על זה מהצד אני רק מנסה לחשוב כמה אנשים נכנסים למסעדה בסוף שבוע ומשלמים 160 שקל לאדם, לא כולל שתיה? הרי הדברים הללו לא קורים לעיתים קרובות ולכן אני לא מבין למה החתן והכל צריכים לשלם על דבר כזה? למה אי אפשר להזמין כיבוד קל אלכוהול ודי ג'יי? איפה טעינו ולמה אנחנו ממשיכים ללכת באותה הדרך?
ובהקשר קצת יותר עכשווי, איך אנשים אמורים לקנות בית או דירה כאשר הצעד הראשון בחייהם המשותפים עולה להם כמעט רבע מיליון שקל? בדיוק הסכום שהם צריכים כדי לקבל משכנתא בתנאים הגיוניים.... תחשבו על זה.
גיא הדס