המאמר הבא הוא תקציר מתוך תחקיר מתוך תחקיר מקצועי, מרוכז ומתומצת בנושא "צמצום נזקי האינטרנט":
אלו הם כמה אתגרים בולטים בהתמודדות עם נושא גלישת עובדים באינטרנט:
· לא משימה למנמ"ר בלבד - כדאי לזכור ששינוי שארגון מבקש להטמיע בקשר לשימוש באינטרנט, מבוסס רק בחלקו על יישומים טכנולוגיים, וברובו על שינויים בתרבות הארגונית, כלומר בהתנהגות עובדים. מנהל המחשוב לבדו, לא יכול לפתור את הבעיה, ועליו לשתף פעולה עם גורמים נוספים מההנהלה.
· לא ניתן לפקח על הכל - בהנחה שלא מדובר בארגון רגיש באופן מיוחד, ישנה מידת פיקוח סבירה, שבה ניתן אמנם לנטר "מדגם מייצג" של גלישת העובד, אבל לא יתכן לעקוב אחר כל מה שהמשתמש עושה.
· להיזהר מפגיעה בפרטיות - ישנו פיקוח סביר, וחריגה ממנו יכולה במקרה הטוב לגרום להתפטרות העובד ובמקרה הרע להוות עילה לתביעה.
· להיזהר ממדיניות דרקונית - חשוב לא להיסחף עם תגובת הנגד. מדיניות שתאסור שימוש באינטרנט בלי הבחנה היא לא ריאלית ועלולה לגרום לתסיסה.
· לקחת בחשבון קונסיומריזציה - זו מכניסה לתמונה התקני מחשוב ברי גלישה (סמארטפונים, טאבלטים), שאינם בהכרח בפיקוח או אף בידיעת גף המחשוב.
· קושי בהפרדה בין יעיל ללא-יעיל - כאשר עובד קורא ברשת חומרים מקצועיים, ישנו קושי לקבל רושם מהיר, האם באמת החומר הספציפי הוא רלוונטי או מהווה בזבוז זמן.
· קושי בפיקוח על עובדים מהבית - קשה מאד לבדוק האם גלישת העובד מהווה בזבוז זמן ו/או חושפת את הארגון לסכנת דליפת מידע או כניסת נוזקה, כאשר הוא עובד מהבית.
עוד הרחבות ופירוט כולל סרטון קצר ומרוכז + סיכום מנהלים + טיפים על הנושא בקישור:
קובי שפיבק Bsc., MBA הוא העורך הראשי של תחקירי pCon ואתר pCon-line. כמי שעוסק במחשבים, על מכלול היבטיהם משנת 1976 וכן כמי שכתב וערך למעלה משמונה מאות תחקירים על כל היבטי המחשוב העיקריים, הוא נמנה על אותם אנשים בודדים בארץ ובעולם, שבאמת ובתמים, מבינים לאן הולך עולם המחשוב ומהן השלכותיו המידיות והעתידיות, על אנשים וארגונים. הוא גם פרסם מספר רב של מאמרים במרבית העיתונים הגדולים והמקצועיים, והופיע פעמים רבות בערוצי הטלוויזיה והרדיו המרכזיים. נכון להיום הוא מייעץ למרבית מנהלי המחשוב בארגונים המובילים בישראל, והוא נחשב בעיני רבים, לגורו של המחשוב העסקי.