יין אדום, בניגוד לרוב המשקאות האלכוהוליים נבחן ונמצא כמשקה שמטיב לבריאות. עובדה זו לצד כך שהוא פשוט טעים, מקנה לו יתרונות רבים ונותנת עוד סיבה לכך שהוא יככב בארוחות הערב המשפחתיות והרומנטיות...
ואם זה לא מספיק, אגדנו עוד כמה סיבות משכנעות במיוחד בכדי שתרוצו לקנות איזה בקבוק משובח של יין אדום.
מה הסוד?
יין אדום מכיל בתוכו מרכיבים רבים ההופכים אותו לייחודי ומשפיע לטובה על הגוף, חוקרים כבר ממזמן מדברים עליו שבחים. אז מה כל כך בריא ביין אדום? יש בו נוגדי חימצון (אנטי- אוקסידנטים), מרכיב זה ביין האדום מכונה 'פוליפנולים' שהוא מרכיב צמחי, וסגולותיו הבריאותיים מסייעים במניעת גורמי התמותה הנפוצים ביותר כמו סרטן, אלצהיימר ומחלות לב למיניהם. בנוסף מרכיב זה עוזר במניעת התפתחויות דלקתיות שונות.
מחקרים רבים הוכיחו חד משמעית כי אנשים השותים יין אדום סובלים פחות ממחלות לב מאשר אנשים שמתנזרים לחלוטין משתיית יין. ואם כל זה לא מספיק הוכח כי שתיית יין אדום במתינות (כוס אחת עד שתי כוסות ביום), עוזר בהורדת רמת הכולסטרול 'הרע' בגוף (LDL), ומעודד היווצרות של כולסטרול 'טוב' (HDL). מייחסים לו גם תכונות של הפחתת הבקטריות אשר יכולות לגרום לאולקוס ואפילו אומרים שהוא מוריד את רמת השומן בבטן. אז מה כבר יכול להיות רע בשתיית יין אדום? ובכן, כמו בכל דבר גם לזה יש חוקים.
מה הטריק?
לרבים כל הסגולות הללו שמייחסים ליין נשמעים קצת חשודים. הרי זה די ידוע ששתיית אלכוהול זה לא ההרגל הבריא ביותר שאדם ירצה לספח לעצמו. אלכוהול מזיק לכבד וגורם לתחושת טשטוש, מעבר לכך אנשים רבים 'מתמכרים' לאלכוהול.
אז כן חשוב להדגיש ולומר שלכל הרגל, ויין הוא לא שונה, צריך לדעת לשים גבולות נכונים. שתיית יין אדום צריכה להיות מתונה בכדי שכל תכונותיו החיוביות ישפיעו על הגוף. ההמלצה הכמעט גורפת של כל המומחים אומרת שכן מומלץ להפוך זאת להרגל יום יומי, אבל של כוס אחת ביום בלבד. במידה ואדם יפריז בכמויות וישתה מעל לשתי כוסות ביום הוא יכול להיות בטוח שהפעולה תהיה הפוכה ומזיקה.