חשבתם האם המחשב שלכם מסוגל להבין אותכם? ובכן, הוא לא.
הוא מסוגל לבצע פעולות חישוב מהר יותר מכל בן אדם חכם ככול שיהיה.
הוא יכול להציג לכם תצוגה גרפית מדהימה עם רזולוציה חדה יותר מבמציאות.
הוא יכול לעזור לכם לכתוב מאמרים, לשלוח אימיילים, לכתוב מצגות ועוד.
הוא יכול להיות שער הגישה שלכם לעולם, ושבאמצעותו תגיעו לכל מידע שרק תרצו.
אבל להבין אותכם, הוא לא יכול.
המחשב לא מבין את המשתמשים שלו, הוא מבצע את הפעולות שאומרים לו כמו חייל ממושמע בצבא. רק שלחייל הזה צריך בכל פעם להגיד בדיוק מה לעשות אחרת הוא יעשה את מה שהוגדר לו בהתחלה (Default). בכדי להמחיש, בכתיבת מסמך במחשב בשפה הידוע לכותב אך אינה הוגדרה במחשב תגרום לכתיבת מסמך, שהושקעה בו חשיבה עמוקה, בשפה שאינה מובנת לכותב ולאף אחד אחר (ג'יבריש). לא מדובר בבעיית הגדרה, אלה בצורך להגיד למחשב באיזו שפה מבוצעת הכתיבה. כך צריך לעשות בכל פעם מחדש.
כיום יש כ- 6.5 מיליארד משתמשי מחשב, וכ 6000 שפות מדוברות בעולם ומתוכן כעשרות שפות גלובליות (כגון: אנגלית, רוסית, ספרדית, פורטוגזית, צרפתית ועוד). בפועל שימוש במספר שפות במקביל במחשב, מצריך שינוי שפת הכתיבה בתדירות יומיומית גבוהה. כלומר להגדיר למחשב באילו שפות ניתן לכתוב, ובכל פעם מחדש באיזו שפה נכתב הטקסט (הפעולה: Alt+Shift). דבר שלעתים קרובות נשכח ומאלץ למחוק, לתקן ואף לחוש תסכול.
לא מדובר רק בכתיבת מסמך אלא בכל פעם שמופיעה תיבת טקסט שניתן לכתוב אליה, אם מדובר בתוכנה המותקנת על המחשב או באתר אינטרנט או אפילו באפליקציות ב SmarPhone (Iphone, BlackBerry, Android ועוד). צריך לוודא או לשנות את שפת הקלט הנוכחית במחשב מהרגע הראשון שהדליקו אותו וממשיך בכל שימוש הכולל קלט טקסטואלי.
כיום ענקית התוכנה Google הכירה בטעות הנפוצה של הקלדה בשפה שאינה מתאימה, ולכן סיפקה פיתרון המתבטא בתוצאות החיפוש, בהן היא מציגה גם את תוצאות החיפוש עבור תיקון אפשרי. הפתרון המוצע ע"י Google מוגבל רק לחיפוש לא מבין את המשתמש (מביא תוצאות בהתאם לחיפושים קודמים), אך יחד עם זאת יוצר ערך מוסף אדיר לסרגל החיפוש של Google ויתרון משמעותי ממתחריו כגון Bing, Yahoo וכד'. דבר שהופך אותו למנוע החיפוש הגדול בעולם.
בנוסף לאחרונה מספר חברות בינהן Google, Microsoft, Babilon הודיעו שהן מתכוונות לפרוץ לתחום הפיכת דיבור לטקסט ונהפוכו. כלומר במקום לכתוב באמצעות המקלדת, נוכל לכתוב באמצעות הדיבור. לא מדובר במהפיכה חדשה (הטכנולוגיה קיימת משנות ה 80') אלה בצורך להפוך את המחשב ואת האינטרקציה איתו לאנושית יותר.
אך עם כל זאת, הבעיה טרם נפתרה. ובפעם הבאה כשתרצו לכתוב במחשב שלכם תבקשו ממנו שינסה להבין אותכם. תסבירו לו שבמציאות אף אחד לא מתחיל משפט עם באיזו שפה הוא אומר אותה ("אני מדבר בעברית..."), אלה המאזין מבין אותו. אך אל דאגה מתקרב היום שבו ננהל שיחה עם המחשב (בכתיבה ובדיבור) כשם שאנו עושים באופן טרויאלי והוא יבין אותנו.
ליאור מזור, מהנדס תוכנה. בעל תואר ראשון B.sc למדעי המחשב ומתמטיקה, ממייסדי WorderLang LTD שהינה חברת StartUp לפתרונות שפה, מוסמך כיועץ אבטחת מידע ע"י מת"י לתקן ISO 270001. בעל נסיון רב בפיתוח בחברות StartUp, ידע באופטימיזציה של אלגוריתמים מורכבים ע"י מיקבול תהליכים, ובאינטרקציה וניהול מו"מ מול לקוחות וספקים.
href="mailto:Worderlang@gmail.comWorderlang@gmail.com">">Worderlang@gmail.com