דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


תזונה נכונה - מתוק הממרר את חיינו! 

מאת    [ 23/10/2007 ]

מילים במאמר: 390   [ נצפה 4004 פעמים ]

בס"ד

הם מגרים, הם טעימים, הם נותנים לנו תחושה של פינוק וכיף בחיים. אבל אחרי זמן קצר אנו חשים האומללים שבבני האדם.


יש מזונות מעוררי אנרגיות, יש מזונות מרגיעים, יש מזונות מרדימים, אבל כדאי לדעת שיש גם מזונות הגורמים לדכאון. נכון שלא לכל אחד. זה כנראה קשור לנטייה מסויימת. כדאי שכל אחד יבדוק לעצמו.

זהו הסוכר. בעיקר השוקולד.

אין ספק שהסוכר הלבן מזיק מאוד לגופנו. הוא משמין, הוא הורס תאים, מפריע לבניית העצמות, הורס שיניים . אכן, כוחו גדול מאוד ורצוי להימנע ממנו או להפחית כמה שאפשר.
והסוכר משפיע גם על מצב הרוח.

יש בני אדם הנוטים לדכאונות והם נמשכים במיוחד לסוכר, לשוקולד. אך הוא מגביר בהם את הדכאון ויוצר צורך חזק ל"מנת" סוכר נוספת (שוקולד, עוגות עשירות) ואז הם נעשים מדוכאים יותר וצורכים עוד סוכרים וכן הלאה.

יש משהו במתוק המתוק הזה שמושך כל כך ונראה לנו כי יוסיף מתיקות רבה לחיינו. יתכן. רק שהשאלה היא כמה זמן תחזיק תחושת המתיקות הזאת? כמה זמן נרגיש מאושרים בזכות השוקולד בלגי ממולא ומדהים שאכלנו.
לא הרבה.
כי המתיקות הזאת יכולה להיות מסוכנת לפעמים.
אין כוונתי לסוכרתיים. לאלה שנאסר עליהם לאכול סוכרים והם מסתפקים בתחליפים לא נעימים ובעלי טעם לוואי שעושים להם את החיים פחות מתוקים, אך יותר בריאים עבורם.
אולי זה קשור לזה. אולי זוהי בעייה הבאה בגלל נטייה לרגישות סוכרתית, נטייה לסכרת ח"ו. הבדיקות מראות שהכל כשורה ובכל זאת כדאי לשים לב.

חושקים במתוק, מקבלים אותו, אוכלים אותו בהנאה. לוקח לזה בערך שעה ועוד קצת להשפיע. פתאום חשים דיכאון עמוק. פתאום המתיקות הופכת למרירות. הפנים נעשות לחוצות וכואבות. האדם עובר מטמורפוזה. משמח ונעים הופך לעצוב ושתקן עד בכי.

לכן רצוי שמי שיודע על עצמו שהוא בעל נטייה כלשהי לדכאון, שיבדוק עצמו. בכל פעם שאוכל שוקולד יבדוק מה זה עושה לו.
או לחילופין בכל פעם שירגיש אומלל עד מוות ינסה לרשום לעצמו מה אכל.

יתכן שלפני השינה אכלתם עוגה עתירת קלוריות וקצפת, או גלידה עשירה. קמתם בבוקר אומללים מאוד? נסו להיזכר. לפעמים זה קשור.

נזק נוסף המוכר יותר של המתוק בכלל ושוקולד בעיקר - מלבד עודפי קלוריות - הוא השפעתו על ילדים היפראקטיביים.

היום יודעים שילדים היפראקטיביים צריכים להימנע מאכילת שוקולד. ובכלל מאכילת מתוק יתר. זה מתסיס אותם והם נעשים כאחוזי תזזית. יתכן שאלה עלולים להתגלות גם כמי שמושפע מהסוכר בתחושותיו, במצבי רוחו.

כדאי לבדוק ולשים לב. בעיית הדכאונות נעשית נפוצה מאוד, לא פחות מהממתקים המשודרגים המופצים. זה לא תמיד קשור, אבל כדאי לבדוק. בהחלט יכול להיות שהכל בגלל קוביית השוקולד!





צפורה בראבי
האתר שלי:
http://site.2all.co.il/gamt

ד.א. teilot1@walla.com



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב