תחום הרפואה המשלימה הפך בעשור האחרון לפופולארי ומקובל יותר אצל מטופלים פרטיים ובחלקים של הממסד הרפואי הקונבנציונלי. נדמה שחומות החשדנות שהקיפו את מקצועות הרפואה האלטרנטיבית כבר התמוטטו ברובם . ועדיין, נושא אחד מעסיק בשנים האחרונות את העוסקים בתחום : הניסיונות להסדיר את המקצוע כתואר ראשון. נכון להיום המועצה להשכלה גבוהה לא מכירה בלימודי רפואה משלימה כתואר, אלא רק כלימודי תעודה. מכללות ובתי ספר למקצועות הוליסטים בארץ, יצרו קשרים עם מוסדות מהעולם על מנת לאפשר לסטודנטים השלמה לתואר ראשון בתחום.
תואר ראשון בסין - מכללת סמינר הקיבוצים לדוגמא יצרה שיתוף פעולה עם אוניברסיטת צ'נגדו הסינית, על פיו לאחר קבלת התעודה בארץ (3 שנים), ניתן לנסוע לשנתיים לימודי השלמה בסין – עד לקבלת תואר ראשון ברפואה סינית. התואר הוא תואר בין לאומי מוכר ומכובד, בהתאם לרמת האוניברסיטה. שיתוף הפעולה בין המוסדות נוצר לאחר שסמינר הקיבוצים התאימו את דרישות הלימודים להגדרות של צ'נגדו. הלימודים, אגב, בשפה הסינית.
תואר ראשון אמריקאי - הקולג' לרפואה משלימה מאפשר לבוגרי 4 שנות הלימוד במגמות רפואה סינית, נטורופתיה והומיאופתיה קלאסית להשלים 30 או 40 נקודות זכות נוספות במכללת מרסי, שבמדינת ניו יורק. את הלימודים ניתן להשלים במכללה עצמה או באמצעות למידה מקוונת מרחוק.
תואר ראשון בנטורופתיה - אוניברסיטת טורו האמריקאית מכירה בלימודי תעודה בנטורופתיה כ-88 נקודות מתוך 124 נקודות זכות בדרך לתואר ראשון במדעי הבריאות.
הדעות לגבי הסדרת לימודי רפואה משלימה לתואר ראשון מוכר בארץ או לימודי השלמה לתואר ראשון בחו"ל, חלוקות. יש שסבורים שמקומה הנכון של רפואה אלטרנטיבית הוא דווקא באי התלות בממסד. אחרים טוענים שחשוב להסדיר את המקצוע ולהעניק לו מעמד שווה, בפני החוק והממסד לצד מקצועות רפואה אחרים ולכן גם השלמה לתואר ראשון בחו"ל לגיטימית ורצויה.