במדינת ישראל מוערכים הכספים ללא דורש שנמצאים במלווות בבנק ישראל, בחשבונות בנק רדומים, פוליסות ביטוח מוקפאות, בקופות גמל ישנות וכיו"ב בכ- 15 מיליארדי שקלים.
האם מדינת ישראל עושה הכל על מנת לאתר את בעלי הזכויות ולהשיב להם את זכויותיהם על פי דין?
בידקו וחישבו - אלו רשימות של בעלי זכויות מפרסם האפוטרופוס הכללי? מדוע לא לפרסם רשימה המכילה פרטים נוספים - ולפחות מס. ת.ז. של בעל הזכויות? האם ובמידה ולאפוטרופוס הכללי היה אינטרס אמיתי לאתר בעלי זכויות, היה מסתפק ברשימת שמות בלבד - אילו פעולות עושה האפוטרופוס לאתר היורשים?
בידקו וחישבו - אלו רשימות מפרסם, אם בכלל, בנק ישראל , על מנת לאתר כאלו שעדיין לא פדו מילוות מדינה שניתנו, כפי שוודאי זכור וידוע, על ידי אזרחי ישראל למדינתם בעתות מצוקה - האם קיימת בעיה אמיתית באיתור המלווים למדינתם - לקבל ההלוואות לא הייתה הרי בעיה....הרי כל הפרטים מצויים בידי המוסד 'נקי הכפיים', אז מדוע לא ליצור קשר - להוציא מכתב - מדוע ?
ואם בארזים נפלה שלהבת - בית השקעות המרוויח דמי ניהול גבוהים מניהול כספי של קופה המנוהלת על ידו - מדוע שינסה לאתר בעלי הזכויות - חברת ביטוח - בנקים ?
ישנם רבבות של אזרחים שזכאים לכספים ו/או נכסים אך עדיין לא נמצא פתרון הולם.
מזה כעשור בשנים ישנה חברה אחת בישראל שפועלת ללא לאות לאתר ולממש לזכות בעלי הזכויות בישראל את הזכויות שלהן
חברת "איילי" עתירת הנסיון בנושא, מבקשת לציין כי כל הגופים הנוגעים בדבר ובראשם מדינת ישראל עצמה באמצעות המוסדות האמונים על הנושא עבורה - אינם חפים מאינטרסים, פועלים תוך גילויי דופי ומגלים בתשובותיהם לבקשות ולפניות של "איילי" בשמם של יורשים או לבקשתם של בעלי זכויות בעצמם את פרצופם האמיתי- לא לקופות הגמל, לא לבתי ההשקעות, אף לא לבנק ישראל או לאפוטרופוס הכללי, בוודאי שלא לבנקים או לחברות הביטוח - אין אינטרס לאתר בעלי הזכויות בעצמם ; הכספים יושבים בדוחותיהם הכספיים של הגופים, דמי ניהול ו/או עמלות ו/או ריביות נצברות בגין כספים אלו , כאשר יש לזכור - בסופו של תהליך, הזכויות, בין אם מדובר בכספים ובין אם מדובר בנכסים אחרים - ממומשות על ידי המדינה כרכוש המדינה לטובת המדינה - אז למה ומדוע שתעשה המדינה מאמצים לאתר בעל הזכויות ?
לפיכך - פתרון מדיני לבעיה רחוק מלהגיע
אני לרשותכם ככל שאדרש!