חשיבות הקלסר
רוב הילדים ובני הנוער לא מצטיינים בסדר וניקיון ויש לא מעט שהבלאגן מלווה אותם גם בחיים הבוגרים. ככל שמתבגרים, החיים נעשים רציניים יותר והרצינות הזאת מתבטאת בערימה גדולה של נירות חשובים, שאסור (או אסור עדין( לזרוק, כי במוקדם או במאוחר תזדקקו להם. לעשות סדר זה לא תמיד פשוט, אבל מרגע שזה נעשה, תרגישו מיד בקלילות ובנוחות של השימוש בקלסר ותוכלו להנות מהסדר שנכנס לחיים שלכם.
למה קלסר?
כבוגרים, הקלסר יכול להתברר כחבר טוב. אנחנו זקוקים לו כדי להשתלט על כל הניירת שיש לנו בבית : חשבונות ששולמו, תדפיסי בנק, דו"חות על קרנות הפנסיה, הגמל, ההשתלמות שלנו, סיכומים רפואיים חשובים של הילדים, תלושי משכורת ועוד לא מעט קבלות וניירות נוספים שאסור לזרוק. לכל אחד מאלה פרק זמן שמומלץ לשמור אותו. פירוט חיובים בכרטיס אשראי, למשל, מומלץ לשמור שנה בלבד. לאחר מכן, אין טעם להשאיר אותם אצלכם – המטרה היא להיות מסודרים, לא לאגור ניירות. אם עברה שנה, אתם יכולים לגרוס את החשבונות הללו ולנות מקום לחדשים בקלסר. בזכות הקלסר, על כל בעיה שלא תבוא, תוכלו למצוא את הניירת המתאימה ולשלוף אותה בקלילות בשביל לסדר את העניין. אם אין לכם קלסר, תתחילו לחפש את הניירת שאתם צריכים בכל הבית, בלחץ הולך וגובר ומי יודע אם תמצאו אותה במועד...
איך עושים את זה?
איך מארגנים קלסר ניירת ביתי? פשוט מאוד. מפנים כמה שעות טובות. מכינים קלסר גדול וטוב, עם ניילוניות שקופות והרבה חוצצים. מביאים את כל הניירת והחשבונות שיש בבית וממיינים אותם לערימות : ערימה אחת לדברים שכבר אפשר לזרוק לזבל וערימות על פי נושאים : חשבונות חשמל, חשבונות ארנונה, קבלות על טיפולים ברכב ועוד. אחרי שהכל מחולק לערימות – סדרו כל ערימה לפי סדר כרונולוגי והכניסו אותה לניילונית. בכל ניילונית תהיה ניירת מסוג ספציפי מאוד. את כל הניילוניות הכניסו לקלסר וחלקו אותם לחוצצים על פי נושאים כלליים : חשבונות, רכב, פנסיה וכדומה והנה לכם קלסר מסודר ומשובח.