אז איך באמת ללמוד לפסיכומטרי? מלבד השיטות המוכרות (קורס פסיכומטרי, קריאת ספר באנגלית וכו') אז כשניגשים ללמוד לפסיכומטרי חשוב לזכור כי אין קיצורי דרך, וכי מומלץ ללמוד כמה שיותר פשוטו כמשמעו. ישנם המשקיעים 3-4 שעות כל יום, וישנם כאלה הלומדים רק פעמיים-שלוש בשבוע, מכיוון שהם חשים כי העובדה שהם שנרשמו לקורס פסיכומטרי או קוראים איזה ספר באנגלית מספיקה כשלעצמה. מצד שני, ישנם גם לא מעט נבחנים אשר עוזבים הכל, מתנתקים מהחיים הרגילים לתקופה מסויימת ורק לומדים פסיכומטרי מבוקר עד ערב.
נתחיל בכמה מילים על שיטה שצצה לה לאחרונה- מורה פרטי... כיום יש הטוענים כי לפעמים בנוסף לקורס ניתן לחזק נקודות חלשות עם מורה פרטי על מנת שיכוון וינחה. המחיר יהיה כמובן יקר, ואם מוסיפים לכך את מחיר הקורס עצמו הרי שמגיעים להוצאה נכבדת שלא בטוח שיש בה צורך. לפני שאתם ניגשים לכיוון של מורה פרטי אולי תרצצו לוודא קודם שלא מדובר בהיסטריה מוגזמת ונסו לזרום מעט עם החומר, הקורס והגברת התירגול העצמי. גם במידה והחלטתם בסוף על מורה פרטי, בדקו אילו נקודות ספציפיות תרצו לחזק ואל תבזבזו את השעות שלכם עם המורה על נושאים כללים מדי.
בהמשך לדברים שנכתבו על המורה הפרטי, כדאי לקחת בחשבון אפשרות של קבלת יחס אישי בקורסים עצמם בהם הלימוד מתבצע בכיתה. תוכלו לקבל לעיתים יחס אישי ממדריך הפסיכומטרי שלכם, אם כי חשוב לציין כי זה לרוב יהיה תלוי מאוד בקורס אותו אתם לוקחים ואפילו יותר במדריך כאינדיבידואל. בחלק מקורסי הפסיכומטרי לדוגמא, מגיע המדריך לכיתה מעט לפני תחילת השיעור עצמו ויושב על שאלות באלגברה, גיאומטריה, מילולי, כמותי או אנגלית עם נבחנים אשר חוו איתם בעיות בבית, וגם לקראת סוף הקורס, בתקופות מרתונים למשל, גם על סימולציות ומבחנים. אפשר לעיתים גם לקבוע עם המדריך כי אחרי השיעור תשבו על מנת לסגור שאלה כזו או אחרת אשר חוויתם איתה בעייה. דבר נוסף שחשוב מבחינתכם לעשות הוא לנהל סוג של מעקב למקרה שהחמצתם שיעור מסיבה מסויימת, ותבקשו להשלים לפחות חלקית את התכנים שהועברו על מנת שלא ליצור פער כלשהו מהחומר הנלמד וכמובן להשלים את שיעורי הבית שניתנו. חשוב שתמצו את האפשרות הזו עד הסוף שכן במידה ואכן אופציה זו קיימת הרי שהיא בהחלט יכולה להביא לכם את הערך המוסף.