מהו המעגל של אכילת היתר?
להרגיש רע – לאכול – להרגיש טוב – אשמה – להרגיש טוב וחוזר חלילה...
המעגל בדרך כלל מתחיל מתישהו בשנים המוקדמות שלנו. אנחנו חווים כאב רגשי ולא מכירים דרך בונה להתמודד איתו. הכאב גורם לנו להרגיש רע. אנחנו שונאים להרגיש רע אז אנחנו מחפשים משהו שיגרום לנו להרגיש טוב, לא בעוד שבוע או חודש אלא באותו הרגע. אנחנו מנסים משהו שזמין לנו - אוכל ומוצאים שלפחות זמנית זה גורם לנו להרגיש טוב, ברגע הזה. וכך מצאנו פתרון שעובד. ואז, אם אכלנו יותר מידי, אנחנו מרגישים אשמה. אשמה גורמת לנו להרגיש רע. אנחנו שונאים להרגיש רע ורוצים להרגיש טוב ברגע הזה. אז אנחנו מבטיחים לעצמנו שלא נעשה זאת שוב ומחר נאכל פחות, אבל אנחנו רוצים באותו הרגע להרגיש טוב אז אנחנו ממשיכים לאכול. עכשיו אנחנו מרגישים טוב. ואז כמובן מגיעה האשמה המוכרת בגלל שאכלנו יותר מידי והיא ביעילות גורמת לנו להרגיש רע שוב.
השאלה היא איך אנחנו שוברים את המעגל? לשבור את המעגל על ידי לנסות לא לאכול זו אסטרטגיה שנועדה לכישלון בגלל שהיא לא מלמדת אותנו דרך חדשה להיפטר מההרגשה הרעה ראשונית.
גישה אחת היא לשבור את המעגל על ידי הפחתת הרמות של האשמה. אם לא מרגישים את האשמה לאחר האכילה, אז לא מרגישים כל כך רע ולא צריך לתקן את ההרגשה הזאת על ידי אכילה. איך מנטרלים את האשמה? הצעד הראשון הוא להבין את הכוונה החיוביות שמאחורי אכילת היתר שהיא לגרום לנו להרגיש טוב, ברגע הזה.
הגישה הזאת טובה לטווח הקצר. אך לטווח הארוך, עלינו ללמוד אסטרטגיה חדשה לעבד את הכאב הרגשי. אם נלמד איך לחוות כאב רגשי כחלק בלתי נפרד מהחיים, בלי להתחמק ממנו על ידי אכילה, אז באמת נוכל לשבור את המעגל של אכילת יתר.
אורנה צפריר - הרזיה דרך הראש
להשתחרר מהמאבק במשקל מאכילה רגשית ללא דיאטות או סבל ולתמיד.
להרשמה לניוזלטר וקבלת 3 מתנות לחצו כאן: http://ornaharzia.mypages.co.il/pages/234