לימודי תואר ראשון בעבודה סוציאלית הינו תואר הנוגע בתחום הטיפולי. תואר ראשון בעבודה סוציאלית נותן לסטודנטים הלומדים אותו כלים על מנת לאבחן ולפתור בעיות חברתיות. תואר ראשון בעבודה סוציאלית מצליח למשוך אליו את כל מי שנמשך לתחום הטיפול, התרומה לחברה ועוד.
במדינת ישראל במיוחד גוברת המודעות לקיפוח ולצורך לעזור לחריג. העובד הסוציאלי מגן על זכויות חברתיות של כל אדם ללא הבדל בדת, גזע או מין.
לימודי תואר ראשון בעבודה סוציאלית עוסקת בקשת רחבה של תחומי החברה, הם כוללים את מדעי החברה, מדעי ההתנהגות, התנהגות ארגונית, סוציולוגיה, מבוא למשפט, כלכלה, סטטיסטיקה ועוד.
זהו תואר מעשי כאשר בסופו הסטודנט יוצא בעל מקצוע. על כן תואר ראשון בעבודה סוציאלית הינו תואר מבוקש. כל זאת למרות דימויו הנמוך של העובד הסוציאלי בישראל.
העובד הסוציאלי נדרש בעבודתו לפתור מצבי משבר, לעודד אנשים בעלי מגבלות אישיות, כל הנוגע במצב של שינוי חברתי או אישי, ועוד.
לימודי תואר ראשון בעבודה סוציאלית מפגישים את הסטודנט עם מגוון רחב של אנשים, במהלך התואר רוכש הסטודנט כלים ושיטת טיפוליות מקצועיות.
ניתן ללמוד תואר בעבודה סוציאלית במגוון רחב של מוסדות להשכלה גבוה. כאשר תנאי הקבלה משתנים ממוסד למוסד. משך הלימודים שלוש שנים. שכר הלימוד גם כן משתנה ממוסד למוסד.
לרוב שכר הלימוד גבוה במכללות הפרטיות לעומת שכר הלימוד האוניברסיטאי. אך תנאי הקבלה במכללות הפרטיות קלים יותר בהשוואה לאוניברסיטאות.
סטודנטים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית, חייבים לעבור התמחות כחלק בלתי נפרד מהתואר. הסטודנטים משתלבים בארגונים השונים המעסיקים עובדים סוציאליים ומקבלים הדרכה צמודה. במהלך ההתמחות (סטאז') רוכשים הסטודנטים הכשרה מעשית אשר מסייעת להם בסיום לימודי התואר.
חשיבות העובד הסוציאלי מקבלת תאוצה עם השנים, זאת בשל המודעות המתגברת בקרב אוכלוסיות חריגות, מגזרים שונים. אם כן, סטודנטים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית משתלבים בסיום לימודיהם בארגונים שונים כגון: מחלקות לשירות חברתי, צבא, בתי אבות, מפעלי תעשייה ועוד.