לאחרונה נרכשה חברת מג'נטו על ידי חברת (PayPal) ebay הרכישה ריכזה לא מעט עניין בישראל בין השאר, כי, לחלק ממקימיה של מג'נטו יש קשר ישראלי. מעבר לעניין הרכילותי עוררה הרכישה לא מעט תגובות לגבי שווי מהות הרכישה וכדומה.
שאלות כגון: למה לשלם כל כך הרבה על כלי שיש לו מתחרים חינמיים ?
התשובה כנראה מורכבת מסיבות שונות ומכיוון שכותבי שורות אלו אינם נכללים על מקבלי ההחלטות של פייפל יהיו דברינו בגדר השערה גרידא.
יחד עם זה שתי השערות אליהן נתייחס הן בעלות ערך להבנה כללית של נושאים מהותיים בתחום אתרי סחר אלקטרוניים ועולם סליקת כרטיסי אשראי.
מה חסר לפייפל ?
פייפל הינו אמצעי סליקה מצוין, הנוחות והבטיחות של סליקה באמצעות פייפל הפכו אותו לגורם דומיננטי בסליקת תשלומים באינטרנט ומתחרה אמיתי לחברות כרטיסי אשראי בתחום זה.
לא נכנס להשוואה בין המתחרים שכן זה יידרוש דיון נרחב בנפרד אבל אין ספק שאחד היתרונות הגדולים של פיי פל הוא חווית הלקוח.
מג'נטו הינו כלי חדשני ומאוד עשיר לפיתוח עגלת קניות. השילוב של עגלת קניות הינו דבר שנעשה היום ב- 98% מהמקרים על ידי מפתחי האתרים.
פייפל ככל הנראה רוצה להציע לבעלי עסקים בתחום המסחר האלקטרוני פלטפורמה מלאה יותר, שתעזור לה לגייס יותר לקוחות ולשמר אותם טוב יותר אבל בעיקר תשפר את פייפל כאמצעי סליקה אולטימטיבי של אותם סוחרים.
למה מג'נטו אם אפשר להשקיע באינטגרציה של כלים חינמיים?
התשובה כאן מחולקת לשניים: ראשית – קיים בלבול בין ג'ומלה, דרופל, וורדפרס וכדומה לבין מג'נטו.
כל הראשונים הם כלים לניהול תוכן, (CMS (content management o system, בזכות העובדה שמדובר בסביבות פתוחות, ניתן היום למצוא הרבה אינטגרציות מובנות שמאפשרות לפתח באמצעות כלים אלה אתרי סחר אלקטרוניים בהחלט איכותיים ומספקים.
חברות שונות, אפילו בישראל, כגון קרדיט גארד, פיתחו ממשקים נוחים ובטוחים לבצע סליקת תשלומים, גם סליקת כרטיסי אשראי וגם סליקה באמצעות פייפל, כך שבאמת ניתן לבנות אתר סחר אלקטרוני מלא בהשקעה נמוכה ובאיכות גבוהה למדי.
יחד עם זאת מי שמתעמק במג'נטו או מוצרים אחרים שמתמקדים בעגלת קניות לומד מהר כי המורכבות והעושר שמג'נטו מציעה מבחינת ניהול הסחר עצמו הם הרבה מעבר למה שמפתח אתרים יכול להציע במסגרת בניית אתר תמורת השקעה סבירה.
אז מה ההמלצה?
התשובה הנכונה היא כמובן בשאלה חוזרת – תלוי בצורך
אם מדובר באתר ממוצע שלפחות 50% מהרכישות יתבצעו בישראל נראה שהפתרון הנכון, בעת הנוכחית, הוא ללכת על הפתרון שמשלב בין CMS לבין חברת סליקה ישראלית שיודעת להתממשק לאותו אתר ושעומדת בתקן PCI:DSS Level 1.
אם מדובר באתר שצריך לתמוך במאות מוצרים ולהתחרות באתרים בינ"ל, בין השאר באמצעות תחכום טכנולוגי בהחלט כדאי לבחון את מג'נטו.
היום שתי החברות המובילות בשוק סליקת כרטיסי אשראי בישראל קרדיט גארד וטרנזילה מציעות ממשק מובנה לסליקה מול ג'ומלה. שתיהן מציינות כי הן עומדות בתקן PCI Level 1 בכל זאת חשוב לבדוק שהן אכן הסמיכו גם את הממשק המסוים הזה.
ClickUP - תקשורת שיווקית באינטרנט href="mailto:info@clickup.co.ilinfo@clickup.co.il">">info@clickup.co.il