מבנהו של כל קורס פסיכומטרי בדרך כלל שומר על קווים כללים דומים אך יכיל שינויים לפי גישת הלימוד של המוסד המלמד והפרספקטיבה של המוסד בדבר הדרך לגשת ללימוד החומר. החומר הלימודי יהיה בסופו של דבר כמעט זהה מכיוון והרי כל הקורסים נעים סביב אותו המבחן – פסיכומטרי.
בין חומרים מתמטיים שונים (אלגברה, בעיות מילוליות וכו...) לאנגלית ושאלות חשיבה מילולית תמצאו שיש מקום לתימרון ומציאת שאלות נכון ומוכוונות למבחן בצורה מדויקת יותר. מה שמשתמע מכך הוא שגם החומר עליו תיבחנו בקורס והשאלות איתם תתאמנו, יוכלו להשפיע על תוצאת המבחן.גם בתוך הכיתה עצמה תגלו כי מבנה השיעור בנוי שונה מקורס אחד למשנהו. בעוד ישנם מוסדות אשר מתמקדים בנושא אחד בלבד בכל שיעור ישנם מוסדות אשר משלבים מספר נושאים בכל שיעור על מנת לרענון את התלמידים ותירגול מגוון. חשוב לבדוק כי בקורס הפביכומטרי אליו אתם ניגשים שמים דגש על התמודדות טובה עם שיעורי הבית ומעבר עם המורה על שאלות בעייתיות. ייתכן וזה נראה לכם נושא שולי כרגע, אך שיעורי הבית הינם התירגול האמיתי שלכם ומהווים את הלחם והחמאה להכנה שלכם לקורס, ובשל כך חשוב לדאוג להבהרת כל סימני השאלה שהיו לכם בזמן שתרגלתם את השיעורים בבית.
קורסי פסיכומטרי מסויימים מציעים אף שיעורי עזר ומפגשי מיקוד. כדאי לבדוק את העניין מכיוון ואלו שני פקטורים אשר יכולים לתרום רבות ולהשפיע על סיכויי ההצלחה שלכם. שיעורי העזר הינם שיעורים אשר מהווים סוג של מעטפת בריאה להבנה נכונה של החומר, עם דגש מיוחד לשאלות אשר הקשו עליכם במיוחד במהלך שיעורי הבית. מפגשי המיקוד הם מפגשיים בהם מתרגלים התלמידים מקבצים של שאלות בנושאים מסויימים ואחר כך פותרים אותם גם בליווי המורה תוך מתן תשומת לב לשאלות בעייתיות לפתירה.
אלו היו אם כן מספר קווים כללים לצורת המבנה של קורס פסיכומטרי. אני חוזר על הדברים איתם פתחתי ואומר כי ישנם שינויים בין קורס לקורס אך הנקודות שהובאו כאן יכולות לשמש לכם לעזר ובשאיפה, יוכלו לעזור לכם גם בקבלת החלטה נכונה יותר. בהצלחה!