עוגת שוקולד קלה ובריאה
מכירים את זה שנורא רוצים לאכול עוגה, אבל, מה לעשות הקלוריות נמצאות שם ועושות לנו בעיות קשות.
אז אני, מצאתי שיטה לבשל ולאפות כל מאכל שנחשב שמן, פשוט ללא השמן.. ומאחר ואני גם מעדיפה חיטה מלאה ולא קמח לבן, אז גם מזה אני אכין את העוגה - ראו הוזהרתם. איני יודעת מה הערך הקלורי של העוגה, אבל הוא בטח פחות מעוגת שוקולד רגילה, שהיא בד"כ סביב 400 קלוריות למאה גרם.
העוגה יוצאת קצת יבשה מאחר ואין הרבה שמן, ומאחר והקמח המלא הוא קצת יותר מייבש, אבל עם קצת תה או קפה בצד, זה עובד נהדר.
ובכן, העוגה עצמה מאוד קלה להכנה, זו עוגה בחושה, ללא הקצפה, ובתוך 10 דק' מכינים אותה. אפשר גם לצרף את הילדים לתהליך ההכנה ולהעביר איתם בילוי קל ונחמד:
החומרים היבשים:
כוס קמח חיטה מלאה תופח
חצי כוס סוכר
כוס קקאו של שוקולית
החומרים הרטובים:
חצי כוס שמן, האמיצים שבינינו יכולים לנסות אפילו ¼ כוס שמן ולא חצי
כוס חלב (1 או 3 אחוז)
קצת תמצית רום
3 ביצים
לערבב יבשים לחוד ורטובים לחוד, ואז לשפוך את הרטובים לתוך היבשים ולערבב היטב.
התבנית יכולה להיות מהסיליקונים הנהדרים שיש היום, או תבנית 26".
כרגיל, לתנור ב 180 מעלות, למשך חצי שעה, או 40 דק', לשים לב שלא יתייבש מדי מאחר ואין הרבה שמן והחיטה המלאה גם יבשה יותר. כמו כן, תלוי בסוג התנור, יש כאלה ש 180 מעלות שלהם זה כמו 200 באחרים, וההפך, זה יכול להיות יותר חלש.
בגרסה המקורית והלא קלה, השמן הוא כוס מלאה, החלב הוא שמנת, ו 4 ביצים ולא 3. זה יכול להתאים אם אתם צריכים להכין עוגה רגילה.. שהיא יוצאת טעימה באופן מדהים.
בהצלחה ובתיאבון
מכירים את זה שנורא רוצים לאכול עוגה, אבל, מה לעשות הקלוריות נמצאות שם ועושות לנו בעיות קשות.
אז אני, מצאתי שיטה לבשל ולאפות כל מאכל שנחשב שמן, פשוט ללא השמן.. ומאחר ואני גם מעדיפה חיטה מלאה ולא קמח לבן, אז גם מזה אני אכין את העוגה - ראו הוזהרתם. איני יודעת מה הערך הקלורי של העוגה, אבל הוא בטח פחות מעוגת שוקולד רגילה, שהיא בד"כ סביב 400 קלוריות למאה גרם.
העוגה יוצאת קצת יבשה מאחר ואין הרבה שמן, ומאחר והקמח המלא הוא קצת יותר מייבש, אבל עם קצת תה או קפה בצד, זה עובד נהדר.
ובכן, העוגה עצמה מאוד קלה להכנה, זו עוגה בחושה, ללא הקצפה, ובתוך 10 דק' מכינים אותה. אפשר גם לצרף את הילדים לתהליך ההכנה ולהעביר איתם בילוי קל ונחמד:
החומרים היבשים:
כוס קמח חיטה מלאה תופח
חצי כוס סוכר
כוס קקאו של שוקולית
החומרים הרטובים:
חצי כוס שמן, האמיצים שבינינו יכולים לנסות אפילו ¼ כוס שמן ולא חצי
כוס חלב (1 או 3 אחוז)
קצת תמצית רום
3 ביצים
לערבב יבשים לחוד ורטובים לחוד, ואז לשפוך את הרטובים לתוך היבשים ולערבב היטב.
התבנית יכולה להיות מהסיליקונים הנהדרים שיש היום, או תבנית 26".
כרגיל, לתנור ב 180 מעלות, למשך חצי שעה, או 40 דק', לשים לב שלא יתייבש מדי מאחר ואין הרבה שמן והחיטה המלאה גם יבשה יותר. כמו כן, תלוי בסוג התנור, יש כאלה ש 180 מעלות שלהם זה כמו 200 באחרים, וההפך, זה יכול להיות יותר חלש.
בגרסה המקורית והלא קלה, השמן הוא כוס מלאה, החלב הוא שמנת, ו 4 ביצים ולא 3. זה יכול להתאים אם אתם צריכים להכין עוגה רגילה.. שהיא יוצאת טעימה באופן מדהים.
בהצלחה ובתיאבון