כולנו מכירים כריכים. כולנו אוכלים אותם בצורה כזו או אחרת. במסעדות, בבית, בבית הספר, בפיקניק המשפחתי, בעבודה ובמגוון מקומות. כריכים הינם מאכלים גלובליים חוצי יבשות, וניתן למצוא אותם וגרסאות שונות שלהם, בכל העולם כשבמדינות שונות קיימים גרסאות שונות לפורמת כריך כמו שאנו מכירים אותה.
כריך - גרסאות שונות
כריך בצורתו והגדרתו הבסיסית והפשוטה ביותר הוא מילוי כלשהוא התחום בין שתי פרוסות לחם. כיום מסעדות רבות ולא רק, לקחו את הכריך הבסיסי הרבה יותר מאשר "צעד אחד" קדימה. ניתן היום למצוא כריכים משולשים, תלת קומתיים, מתוקים, מלוחים, כמנות גורמה מזעריות או כמנת פאבים עצומה, קרים וחמים ועוד אינספור גרסאות. כידוע, ישנם גם מספר רב של גרסאות ואופציות למלא בהם את תוכן הכריך החל מכריך מבשר דרך כריך גבינה, דגים,קציצות, ריבות וכלה בירקות ועוד, ודומה כי התחום פתוח עד סוף גבולות הדימיון.
ניתן לראות את ההשפעות המקומיות האיזוריות על התפתחות הכריכים לפי מדינות שונות בעולם. לדוגמא, ניתן לראות כי כריך דגים, (שאגב מאוד מומלצים עקב ההימצאות הרבה של אומגה 3 אבל זה כבר נושא למאמר אחר) על כל צורותיו וגווניו השונים, הינו מאכל נפוץ מאוד במדינות סקנדינביה השונות, שכן הקלות היחסית בהשגת חומרי הגלם והמנטליות באיזור השפיעה על כך רבות. באנגליה ניתן לראות כי ההשפעה הגדולה והפופולריות של הבייקון בתרבות האכילה הבריטית יצרה גרסאות מרובות של כריכים בתוספת בייקון,מיתגה את כריך הבייקון כאחד הכריכים המבוקשים בממלכה הבריטית וכנ"ל חזה עוף. ויש עוד אינספור דוגמאות כאלו: בארה"ב עשו סוג של אדפטציה לכריך בתוספת הבייגל האהוב כל כך על האמריקאים, כך שכריך בייגל הוא מהפופלריים ביותר שם.
הריעון הכללי של הכריך גם הוסב לשימושים אחרים, בעיקר לעולם הקינוחים: בין אם אלו עוגיות שונות שסגנונם מזכיר במראהו כריך והעיקרון לפיו ישנו בסיס, מעליו מילוי ולמעלה סגירה חוזרת כמו עוגיות אוריאו הפופולריות. ישנם גם מגוון עוגות המבוססות על עיקרון כריך וכמובן גלידת הקסטה שכולנו מכירים ונמכרת ברחבי העולם.
לסיכום, ניתן לראות שמגוון האפשרויות, ומגוון המצרכים מהם אפשר להכין כריכים, ובכלל כל העולם הסובב סביב הכריך או בשמו הידוע הנוסף סנדוויץ הוא אינסופי. ומתפתח עד לבלי היכר.