דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


קפה 

מאת    [ 26/10/2007 ]

מילים במאמר: 360   [ נצפה 3021 פעמים ]

קפה-כללי ישנם שני סוגים עיקריים של פולים בעולם, ''ערביקה'' ו''רובוסטה''. הערביקה הוא פול הקפה המקורי שהתגלה באתיופיה והוא מהווה 70% מכלל הגידולים בעולם. לעומת זאת הרובוסטה הוא תוצר של השבחה גנטית שנועדה ליצור שיח קפה עמיד יותר שמסוגל לצמוח גם בגובה נמוך ובאקלים חם יותר. הערביקה נחשב לקפה איכותי יותר ו-10% מגידולי הערביקה בעולם זוכים בתואר ''קפה ייחודי'' (specialty coffee), תקן שמוענק רק למטעים שעומדים בסטנדרטים ספציפיים שנקבעו על ידי התאחדות הקפה האמריקאית. ברגע שנקטף, יש לייבש את ''דובדבן'' הקפה. פורשים את הפירות בשמש למשך שבוע עד עשרה ימים וממתינים שיתייבשו. כשהם מתייבשים, הקליפה הופכת קשיחה ופולי הקפה מרשרשים בתוכה. לאחר מכן, מנקים את הפולים משאריות הקליפה וממיינים אותם לפי גודל ושלמות באמצעים מכאניים או ידניים. בסופו של דבר, הקפה נארז בשקים גדולים או בחביות וכך שולחים אותו ממדינה למדינה. לפני הקלייה נקראים פולי הקפה ''קפה ירוק''. את הקפה הירוק קולים במכונות המורכבות מ''תוף'' (בדומה למייבש כביסה) וגוף חימום. הקפה נקלה בטמפרטורה של 288 מעלות, תוך כדי סיבוב התוף (על מנת שהקלייה תהיה אחידה) ולאחר 8 דקות של קלייה הוא מתפצח, בדומה לפופקורן, מכפיל את נפחו ומאבד כמחצית ממשקלו. לאחר מכן, ממשיכים לקלות את הקפה עד לדרגה הרצויה, מ''קלייה בהירה'' ועד ל''קלייה כהה'' הידועה גם כ''קלייה צרפתית''. ישנן תערובות אספרסו שבהן קולים את הקפה כמעט עד כדי שריפה, דבר המוסיף לקפה טעם מעושן ומתקתק. לאחר הקלייה, יש לקרר את הקפה ולתת לו ''לנשום'' בין 10 שעות לשלושה ימים (תלוי באופי הקלייה, סוג הקפה וכמות הפולים). כאשר הקפה כבר מוכן למשלוח, עוטפים אותו בשקיות אטומות, משום שקפה הוא חומצי מאוד והחמצן שבאוויר מאוד מזיק לו וגורם לו לאבד מטעמו. הקפה הקלוי מגיע לבית הקפה הקרוב למקום מגוריכם, נטחן על ידי הבריסטה המקומי ונחלט להפקת הקפה הטעים (או לא טעים, תלוי במקום) שמגיע אליכם לשולחן. בכדי להפיק מנת אספרסו, דרושים בערך 42 פולים, לכן, בפעם הבאה שאתם נהנים מספל קפה, חישבו על כך שרוב הסיכויים שמה שאתם שותים הגיע מכמה יבשות שונות, הפליג מעבר לאוקיינוסים ושמע פורטוגזית או אמהרית הרבה לפני ששמע אתכם אומרים בעברית: ''אחח! אחלה קפה!''

ארט קפה עמוד הבית. יעוץ ומכירת מכונות אספרסו לבית ולעסק. על בסיס קפסולות, פולי קפה. אתר : artcafe.co.il

ארט קפה עמוד הבית. יעוץ ומכירת מכונות אספרסו לבית ולעסק. על בסיס קפסולות, פולי קפה. אתר : artcafe.co.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב