טיפים לקבלת מילגות
לימודים לתואר ראשון ולתואר שני דורשים ברוב המקרים מסטודנט לממן שכר לימוד בהקף של כמה אלפי שקלים בחודש, יחד עם שכר דירה והוצאות נוספות ובמקביל, עומס הלימודים לא מאפשר לעבוד בעבודה נורמלית ומכניסה. בתנאים האלה וכל עוד המדינה לא תעניק לימודים בחינם, כמו במדינות אירופה, לא רק סטודנטים מחתך סוציו-אקונומי נמוך זקוקים למלגות כדי לעמוד בהוצאות הלימוד.
סוגי מלגות
יש כמה סוגים של קרנות מלגה. כל סוג מתאים לסטודנטים בעלי מאפיינים קצת אחרים וחשוב להכיר ולחקור מעט את התחום כדי למצוא את המלגות שמהן תוכלו להסתייע : יש מלגות לסטודנטים מרקע סוציו-אקונומי נמוך, הדורשות אישורים על הכנסות נמוכות שלכם או של ההורים. במקביל, יש מלגות לחיילים משוחררים, המקנות עדיפות ליוצאי המערך הלוחם. איגודים של יוצאי תפוצות מסויימות מעניקים מלגות ליוצאי העדה או לבניהם ובנותיהם, כדי להעלות את קרנה של העדה בארץ. גם ישובים רבים בארץ נותנים מלגות, קטנות בדרך כלל, לבני הישובים שהתקבלו ללימודים אוניברסיטאים. בנוסף, יש מלגות שניתנות למצטיינים (בבגרות או בתואר הראשון), למי שבחר במסלול לתואר אקדמי מתקדם ומלגות ייעודיות למי שיערוך עבודת מחקר בתחום מסויים, ממכונים שיש להם אינטרס לקדם את תחום המחקר הזה. כמובן שיש מלגות שהן ספציפיות לתואר ראשון ומלגות לתואר שני.
להגיש בזמן וכמו שצריך
על כל מענק מלגה מתחרים רבים. אם אתם מציעים את עצמכם כמועמדים, המועמדות חייבת להיות רצינית מכל הבחינות. בדרך כלל מדובר במטלה לא פשוטה הדורשת השגת אישורים, תעודות ומסמכים, מילוי טפסים מפרכים, כתיבת מכתב אישי ועוד – אבל ההשקעה משתלמת. אם אתם באמת מעוניינים במלגה אתם חייבים לברר את כל הפרטים : לעמוד בכל הדרישות ולהגיש את הכל במועד.
המכתב האישי
חלק מקרנות המלגה ידרשו מכתב אישי, שבו תספרו קצת על עצמכם ועל הסיבות לבקשת המלגה. מומלץ לעשות זאת בכל מקרה. מכתב אישי, מוסיף נופך אנושי לבקשה והופך אתכם ליותר מעוד נייר בערימה של טפסי מועמדים. מכתב אישי קצר יכול לשדרג את הסיכויים שלכם להענות בחיוב ולהינות ממענק המלגה.