חטיף גבינות
חומרים:
400 גרם בצק עלים מרודד
300 גרם גבינת קשקבל
130 גרם חמאה
6 כפות גבינה לבנה
1 פלפל אדום קצוץ קטן
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מגרדים על פומפייה את גבינת הקשקבל. מערבבים את כל החומרים יחד.
מסדרים את הבלילה בקצה התחתון של בצק העלים ומגלגלים לגליל.
בעזרת סכין חותכים (לא עד הסוף) פרוסות בתוך הגליל. אופים בתנור מחומם
מראש, בחום של 200 מעלות.
מוציאים וחותכים את הבצק עד הסוף לפרוסות.
באגט עם גבינות
חומרים:
1 באגט ארוך איכותי
2 ביצים שלמות
120 גרם זיתים ירוקים או שחורים
4 יחידות בצל ירוק
100 גרם גבינת שמנת
200 גרם גבינת קשקבל
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
חוצים את הבאגט לשניים, מרוקנים את חלקו הפנימי ושומרים את הבאגט בצד. מכסים אותו במגבת כדי שלא יתייבש.
מבשלים את הביצים עם הקליפה 10 דקות עד שהן נהיות קשות. מקלפים אותן ומפוררים בעזרת מזלג.
את גבינת הקשקבל מגרדים על פומפייה.
מפוררים את החלק הפנימי של הבאגט ומערבבים עם הגבינה הלבנה, גבינת הקשקבל,
הביצים, מלח ופלפל שחור. מקצצים את הבצל הירוק ומוסיפים לתערובת.
מחלקים את התערובת לשניים וממלאים את הבאגט. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
הגשה: פורסים את הבאגט לפרוסות יפות.
ממרח גבינות וסרדינים
חומרים:
500 גרם גבינות צאן
50 מ"ל בירה
100 מ"ל שמנת חמוצה
1 קופסה סרדינים משימורים
1 בצל
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
מגרדים על פומפייה את הגבינות. מערבבים עם הבירה, השמנת, מלח ופלפל.
מקצצים את הבצל ומוסיפים לתערובת הגבינות.
מסננים את הסרדינים, מועכים אותם בעזרת מזלג ומוסיפים לתערובת הגבינות.
מערבבים הכול יחד ומסדרים יפה במרכזה של צלחת הגשה. מכניסים לשעה למקרר.
מוציאים, מסדרים ירקות מסביב ומגישים.
אנו ב"גבינות מהלב" מעבירים מגוון קורסים שבהם ניתן ללמוד הכנת גבינות מכל הסוגים. לקבלת פרטים נוספים הנכם מוזמנים להיכנס לאתר שלנו - www.גבינות-מהלב.com